Με παρακάλια και γλειψίματα δεν συμμορφώνονται οι κορωνοϊομπαχαλάκηδες

Στέλιος Γρηγοριάδης22 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητή Μetrosport

- Ακούς και τρομάζεις. Πολλά τα κρούσματα. Πάρα πολλά. Ξεφεύγουμε.Θα γίνουμε Κίνα, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, ΗΠΑ.

- Μα, εγώ προσέχω. Και οι δικοί μου προσέχουν. Δεν θα έχουμε πρόβλημα.

- Τι θα πει προσέχεις; Σε λίγο καιρό, δεν θα μπορείς να βγεις από το σπίτι σου. Μόνο εκεί θα είσαι ασφαλής.

- Δεν θα φταίνε μόνοι νεαροί. Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που πετάνε αετό. Οι μεν λύσσαξαν να γλεντάνε, λες και τους έχουν φυλακισμένους, οι δε κινούνται σαν μη συμβαίνει τίποτε. Σα να μην υπάρχει κωρονοϊός. Σα να μην πεθαίνει κόσμος. Σαν να μη γεμίζουν τα νοσοκομεία. Σα να μη μπαίνουν σε καραντίνα πόλεις και χώρες.

- Αγνοια, αφέλεια, ανοησία, συνωμοσιολαγνεία και χαζομαγκιά, σε ένα εκρηκτικό μείγμα, απειλούν τις ζωές όλων μας. Και δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο. Είναι παγκόσμιο. Η ηλιθιότητα δεν γνωρίζει σύνορα.

- Παγκόσμιο φαινόμενο είναι και οι παλινωδίες των κυβερνώντων. Αλλοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, άλλοι το παίζουν ήρωες, λες και ο κορωνοϊός θα σκιαχτεί από το αξιώμά τους, άλλοι θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για να κρατήσουν όρθια την οικονομία και άλλοι χάνουν το παιχνίδι μολονότι στην πρώτη φάση τα πήγαν μια χαρά.

- Αλήθεια είναι κι αυτό. Και η δική μας κυβέρνηση την πάτησε από το καλοκαίρι και μετά. Με συστάσεις και παρακάλια δεν συνετίζονται οι ηλίθιοι. Ούτε με γλειψίματα. Βούρδουλα θέλουν για να στρώσουν. Αυστηρά μέτρα και αυστηροί έλεγχοι για την τήρησή τους.

- Αλλος τρόπος δεν υπάρχει. Λόγος δεν πίπτει. Κι όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος.

- Και με την οικονομία τι θα γίνει; Θα βουλιάξουμε; Θα πεινάσουμε; Χειρότερο δεν είναι; Δεν σηκώνει η χώρα άλλα lock down. Δεν τα αντέχει ο εργαζόμενος, ο καταστηματάρχης, ο επιχειρηματίας.

- Σωστό. Γι' αυτό και, μολονότι τρομοκρατημένη, συνεχώς μας λέει η κυβέρνηση ότι θα αποφύγει πάση θυσία το γενικό lock down. Πριν, όμως, κατηγορήσουμε την κυβέρνηση, που τα έχει μπερδέψει τελευταία και προσπαθεί μάταια να ισορροπήσει ανάμεσα σε δημόσια υγεία και εθνική οικονομία, πρέπει να κατηγορήσουμε τους ηλίθιους. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, θα είχαν αποδώσει τα μέτρα. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα φτάναμε εδώ. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα κινδύνευε ούτε η υγεία ούτε η οικονομία.

- Αρα, θα συμφωνήσουμε. Το ζήτημα είναι πώς θα συμμορφωθούν οι κορωνοϊομπαχαλάκηδες. Πώς θα υποχρεωθούν να τηρήσουν με συνέπεια τα μέτρα. Πώς θα αναγκαστούν να σεβαστούν τους συνανθρώπους τους και την προσπάθεια της χώρας να μείνει αλώβητη.

- Γι' αυτό σου λέω. Μόνο με βούρδουλα θα βάλουν μυαλό. Αυτοί μόνο αν πεθάνουν οι... ίδιοι, ή τα αδέλφια τους, ή οι γονείς τους θα καταλάβουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Η μόνο αν φοβηθούν τις σκληρές συνέπειες που θα έχουν αν αψηφίσουν τα μέτρα.

ΥΓ. Είναι ένα μικρό μόνο, πολύ σύντομο, απόσπασμα από τις συζητήσεις που κάνω με τον εαυτό μου. Μήπως κι εκείς τα ίδια, πάνω-κάτω, δεν λέτε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.