Αυτά που πρέπει να διορθώσει το γρηγορότερο ο Αρης

Βασίλης Μάστορας20 Οκτωβρίου 2020

Ο Αρης είναι ομάδα την οποία εύκολα τη διαβάζει κάποιος. Μπορεί να έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, να έχει σημαντική πληρότητα και ποιότητα στο ρόστερ, αλλά της λείπουν κάποια πράγματα. Τα κενά είναι τόσο σημαντικά που αν δεν καταφέρει να τα μπαλώσει, ίσως μελλοντικά να της δημιουργήσουν αγωνιστικά προβλήματα.
Μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα ακούστηκαν ενστάσεις για τις αρχικές επιλογές του Μάντζιου, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες με τους οποίους άρχισε τον αγώνα ο προπονητής του Αρη, θεωρητικά ήταν αυτοί οι οποίοι θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να περάσει ένα εύκολο βράδυ. Απόδειξη ότι το εγχείρημα να μπει στον αγώνα ο Σάσα αντί του Τζέγκο στο 57’ αποδείχθηκε λανθασμένη έμπνευση, καθώς δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματα του. Ηταν λοιπόν, κρινόμενη εκ του αποτελέσματος, μία λάθος κίνηση του Μάντζιου, καθώς ο Τζέγκο από τη πρώτη ημέρα των φιλικών αγώνων αποδείχθηκε ως μια χρήσιμη μονάδα του ρόστερ. 

Το κυριότερο πρόβλημα του Αρη είναι η διάρκεια της συνολικής μεσοαμυντικής του λειτουργίας για την οποία απ’ ότι φάνηκε η δουλειά που έγινε κατά το διάστημα της διακοπής δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα. Ο Αρης έδειχνε να βρίσκεται σε… τρικυμία όταν Απόλλων επιτίθονταν στο β’ ημίχρονο. Το ίδιο έγινε στο β’ ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό. Το δίδυμο Δεληζήση-Ροζ αποδεικνύεται αδύναμος κρίκος όταν τα αμυντικά χαφ βγαίνουν εκτός μάχης. Μπορεί να πράγματα να είναι πολύ καλύτερα μεσοεπιθετικά, όπου το ταλέντο περισσεύει, αλλά οι προσπάθειες θα πρέπει να έχουν ισορροπία σε α’ και β’ ημίχρονο. Το κυριότερο; Τα γκολ να μην έρχονται μόνο από τους επιθετικούς χαφ, αλλά και από τον φορ. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει η μπάλα να φθάνει στον Λόπεθ. Αυτό προς το παρόν δεν γίνεται και είναι μέγα θέμα.

Free

Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα και στο τέλος μένουν 12 αθλητές του βόλεϊ άνεργοι και απλήρωτοι. Κατά τα άλλα μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό. Για ένα Πρωτάθλημα με οκτώ συνολικά ομάδες! Τι δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι οποίοι κάνουν τους παράγοντες; Λίγη ευαισθησία δεν βλάπτει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.