Νικολούδης: «Ο Φαν’τ Σιπ είναι στο ψάξιμο»

Metrosport Team12 Οκτωβρίου 2020

Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, Τάκης Νικολούδης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την εικόνα της Εθνικής ομάδας και το πλάνο του Φαν’τ Σιπ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πλάνο του Φαν’τ Σιπ στις δοκιμές με νέα παιδιά:

«Είναι ακόμη στο ψάξιμο. Πρέπει αφού έφυγε μια μεγάλη γκάμα καλών αθλητών που έκαναν κύκλο, πρέπει να βρει κάτι καινούριο. Βάζει νέα παιδιά και ίσως μια μίξη δώσει άλλη οντότητα και δυνατότητα. Θα πάρει άλλη ψυχολογία η ομάδα. Ίσως όλα αυτά βοηθήσουν για καλύτερες εμφανίσεις και βαθμολογικά πάμε ακόμη καλύτερα».

Για το ότι λείπει το ταλέντο ειδικά επιθετικά-δημιουργικά:

«Έχουν αλλάξει οι εποχές. Εκείνο που πρέπει είναι να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Υπάρχουν οι ειδικοί που υπάρχουν διαρκώς δίπλα σ’ αυτά τα παιδιά. Μακάρι να δικαιωθούν όλοι σ’ αυτή την προσπάθεια».

Για το αν κριτικάρουμε αυστηρά αυτή την ομάδα:

«Αν γυρίσουμε πίσω και δούμε τι υπήρχε, όπως το 2004, αν εξαιρέσουμε τη δική μας παρουσία του 1980, καλό θα είναι να στηρίζουμε και να μην κατακρίνουμε. Το χθεσινό ματς ήταν εύκολο. Ο αντίπαλος έπαιξε πολύ αμυντικά. Ήταν εύκολο το ματς. Είναι δύσκολο ένα παιδί που δεν ήταν γνωστό και στη χώρα μας, πρέπει να τους δώσουμε μια ευκαιρία να δοκιμάσουν την Εθνική ομάδα που νομίζω το βλέπουν με μεγάλη χαρά».

Για το ότι αμυντικά τα καταφέρνει η Εθνική, αλλά όχι επιθετικά:

«Εποχή Ρεχάγκελ. Άφησε το στίγμα του. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες πρώτου επιπέδου. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Δεν μπορούσαμε κι εμείς στην εποχή μας. Το 2004 μας βοήθησε η τύχη, ήταν πολύ καλή φουρνιά. Σ’ εκείνο το πανευρωπαϊκό κάναμε περίπατο γιατί οι άλλες ομάδες είχαν παίκτες με πολύ γεμάτη χρονιά. Δεν θίγω ούτε στο ελάχιστο την επιτυχία. Βοήθησε όμως να πάρουμε εκείνο τον τίτλο. Συνέχισαν εκείνη την παρουσία τα παιδιά του 2004. Εμείς κάναμε ότι κάναμε το 1980 και χαθήκαμε».

Για το ότι η Εθνική αναζητά ηγέτη και προσωπικότητες ενώ έχει εκτός τους Παπασταθόπουλο-Μανωλά:

«Σίγουρα η ιστορία του Άγγελου δεν ήταν ότι καλύτερο για εκείνον και την Εθνική. Μεγάλωσαν κι αυτοί οι παίκτες. Πρέπει να έρχεται η νέα γενιά. Αν έχουμε αντιπάλους τέτοιες ομάδες πρέπει να δοκιμάσουν νέα παιδιά. Με δυνατές ομάδες της Ευρώπης πρέπει να γυρίσουν κάποιοι. Όταν παίζει κάποιος σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη δικαιούνται να είναι στην Εθνική ανεξάρτητα αν συνέβη κάτι ή έκανε μια κοιλιά. Μιλάμε για το συμφέρον της Εθνικής και δεν χωράνε μέσα αυτά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.