Ακπομ: Ρεκόρ καριέρας με τα 10 γκολ

Γιώργος Καστάνης22 Ιουνίου 2020

Ρεκόρ καριέρας έκανε ο Τσούμπα Ακπομ με το γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του προχθεσινού αγώνα με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Ο Βρετανός φόρ έφθασε στα 10 γκολ σε μία σεζόν, την δεδομένη στιγμή με τον ΠΑΟΚ και το πανηγύρισε ανάλογα.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Τσούμπα Ακπομ σκοράρει κατά βούληση εναντίον του ΟΦΗ. Μάλιστα και με το προχθεσινό, τα τέσσερα από τα 10 συνολικά γκολ του τη φετινή σεζόν, τα πέτυχε εναντίον του ΟΦΗ. Είναι αυτό που λέμε: Οπου τον βρίσκει, τον εκτελεί. Ειδικά εναντίον των Κρητικών και στα πέντε ματς από την αρχή της σεζόν, εκτός από τα τέσσερα γκολ του Βρετανού, από δύο γκολ πέτυχαν οι Πέλκας και Λάμπρου, ενώ τα άλλα τα πέτυχαν οι Αουγκούστο, Σφιντέρσκι, Μπίσεσβαρ και Μίσιτς.

Οσο για την επιλογή του Φερέιρα να χρησιμοποιεί τον Ακπομ στο βασικό σχήμα. Τον πιστεύει γιατί κινείται πολύ στους χώρους και εκτός μεγάλης περιοχής της εκάστοτε αντίπαλης ομάδας, με αποτέλεσμα να τραβά πάνω του, τους αμυντικούς για να ανοίγουν διάδρομοι προς την αντίπαλη εστία. Το γκολ με την μία επαφή δεν το έχει όπως ο Σφιντέρσκι, διαθέτει όμως άλλα στοιχεία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.