Ο Μάτος είναι η βραζιλιάνικη έκδοση ενός ΠΑΟΚτσή

Κώστας Πετρωτός01 Απριλίου 2020

Η Βραζιλία είναι η χώρα από την οποία κατάγονται οι περισσότεροι από τους 193 ξένους που έχουν φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ στην ιστορία της ομάδας.Ο Νέτο Γκουερίνο ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο στουτς συμπατριώτες του και έκτοτε έχουν έρθει διάφοροι άλλοι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές από την χώρα του καφέ. Ωστόσο, ο υπάρχει ένας που ξεχωρίζει και δεν είναι άλλος από τον Λέο Μάτος. 

Ο 34χρονος μπακ στη συνέντευξη που έδωσε στην «Μ» και το δεύτερος μέρος της οποίας διαβάζετε σήμερα, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ του διέσωσε το πάθος για το ποδόσφαιρο που ήταν σε ύπνωση. Ωστόσο, λέει την μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι και ο ίδιος είχε μέσα του στοιχεία που κουμπώνουν απόλυτα με το ταπεραμέντο του ΠΑΟΚ. Είναι ένας παίκτης πολύ συναισθηματικός, με τσαγανό, με έμφυτη μαχητικότητα που, όπως είπε ο ίδιος, όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο παλεύει για τα πιάτα του φαγητού που βάζει κάθε μεσημέρι στο τραπέζι της η οικογένειά του.

Αυτή ακριβώς την μαχητικότητα ο ΠΑΟΚ την κουβαλά από τους ιδρυτές του. Αν δεν είχε αυτή την μαχητικότητά του στο DNA του ο Δικέφαλος αετός δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στο αφιλόξενο αρχικά ελληνικό γίγνεσθαι. Αρχικά χρειάστηκε αγώνας για να εδραιωθεί ως αθλητικός σύλλογος (ή μάλλον κάτι παραπάνω από σύλλογος) και στην συνέχεια για να σκαρφαλώσει προς την κορυφή. Σ' αυτή την δεύτερη πορεία, στον δρόμο για την κατάκτητση τίτλων, ο Λέο Μάτος αποδεικνέται ένα από τα βασικά όπλα του. Με καθοριστικά γκολ, με μεγάλα ματς, με πάθος να ξεχειλίζει σε κάθε του ενέργεια. Αυτά είναι τα στοιχεία που εκτιμά η οικογένεια Σαββίδη και θέλει να κρατήσει τον «el loco» μέχρι το τέλος της καριέρας του στην Τούμπα.

Από την έντυπη έκδοση της  Metrosport (31/3)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.