«Από τα πρώτα μέτρα στο Ιράν η απαγόρευση θρησκευτικών εκδηλώσεων»

Metrosport Team17 Μαρτίου 2020

Για τα μέτρα που έλαβε το Ιράν με στόχο την καταπολέμηση του κορωνοϊού μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο βολεϊμπολίστας, Γιώργος Τζουμάκας. Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, μία από τις πρώτες ρυθμίσεις του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης ήταν η απαγόρευση θρησκευτικών συναθροίσεων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Στο Ιράν πήγα στις αρχές Ιανουαρίου και ήταν πολύ καλά στην αρχή. Δεν υπήρχε τίποτα που να σε κάνει να φοβάσαι. Από τις αρχές Φεβρουαρίου που ήρθε ο ιός άρχισαν να συζητούν για αναβολή του Πρωταθλήματος και στις 25 διακόπηκε επ’ αόριστον. Από εκείνη τη στιγμή άρχισα να ψάχνω πτήσεις για να γυρίσω στην Ελλάδα. 

Δεν ήταν εύκολο διότι υπήρχε απαγόρευση πτήσεων προς διάφορες χώρες. Στην πόλη που ήμουν υπήρχαν μόλις δύο κρούσματα και λειτουργούσε όπως η Ελλάδα τώρα, με κλειστά μαγαζιά και ανοιχτά μόνο φαρμακεία και σούπερ μάρκετ. Όλοι οι ξένοι παίκτες ήμασταν σε ξενοδοχεία και περιμέναμε πότε θα βρισκόταν κάποια πτήση για να γυρίσουμε πίσω. Ευτυχώς αυτό έγινε γρήγορα για μένα. Όσο ήμουν στο Ιράν δεν υπήρχε κανένας φόβος. Δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. 

Ο λαός υπάκουσε στις εντολές της κυβέρνησης. Όμως, άλλο είναι να είσαι σε καραντίνα στο σπίτι σου και άλλο μόνος σου μακριά από τους δικούς σου. Νιώθεις μια παραπάνω ασφάλεια όταν είσαι στην Ελλάδα. Από τα πρώτα μέτρα που έλαβαν στο Ιράν ήταν η απαγόρευση θρησκευτικών εκδηλώσεων, παρ’ ότι είναι μια τόσο πολύ θρησκευόμενη χώρα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.