Στο Κύπελλο φαίνεται πόσο χρήσιμο είναι το VAR

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Ιανουαρίου 2020

Του Στέλιου Γρηγοριάδη

Κύπελλο Ελλάδας, Αρης - Ξάνθη, Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα. Ελληνες διαιτητές και βοηθοί, χωρίς VAR. Φρίκη…

Στην πιο κατάλληλη στιγμή, ήρθε η επιβεβαίωση της αναγκαιότητας του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο και της ανικανότητας των Ελλήνων διαιτητών. Με τόσα και τέτοια λάθη δεν επρόκειτο ποτέ να τελειώσει το Πρωτάθλημα, αλλά ούτε και το Κύπελλο θα τελειώσει, χωρίς ξένους διαιτητές και VAR. 

Σ’ αυτά τα δύο ματς, οι διαιτητές και οι βοηθοί το μόνο σωστό που έκαναν ήταν να γράψουν τα τελικά σκορ στα φύλλα αγώνα, αλλά κι αυτά ήταν προϊόντα αλλοίωσης από τα δικά τους τραγικά λάθη.

Αντί να καθόμαστε να συζητάμε τις ηλιθιότητες του Ολυμπιακού περί VAR, ας ξυπνήσουν επιτέλους οι σοφοί κι ας ενισχύσουν με τη γραμμή του οφ σάιντ στο ελλειμματικό σύστημα που στήθηκε στην Ελλάδα. Κι ας φροντίσουν να το εφαρμόσουν και στο Κύπελλο, διότι από εδώ και πέρα μέχρι και τον τελικό οι περισσότεροι αγώνες ντέρμπι θα είναι. 

Το VAR, ακόμη και ενισχυμένο με τη γραμμή του οφ σάιντ, δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Οι άχρηστοι Ελληνες διαιτητές δεν μπορούν πολύ συχνά να αξιολογήσουν σωστά ούτε και μια φάση που βλέπουν αμέτρητες φορές στο ριπλέι. Ομως, χωρίς VAR τα “εγκλήματά” τους θα είναι πολλά περισσότερα.

Οσο για τον Μέλο Περέϊρα, είναι τραγικός και απαράδεκτος. Ξαναλέω, για πολλοστή φορά, ότι δεν έχω καμία διάθεση να τον υποστηρίξω επειδή έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Και οι δύο τον καταγγέλλουν για ανοησίες. 

Ο νοήμων ποδοσφαιρόφιλος τού χρεώνει εντελώς διαφορετικά λάθη και παραλείψεις, που καμία σχέση δεν έχουν με τις υποκριτικές σπαραξικάρδιες κραυγές των ερυθρόλευκων και των κιτρινόμαυρων. 

Οπως η επιμονή του να ορίζει διαιτητές ανίκανους και επικίνδυνους (αλήθεια, τόσο πολύ εκτιμάει τον… Κομίνη και αρκετούς άλλους σαν αυτόν;) η επιλεκτική, χωρίς καμία λογική, κλήση ξένων διαιτητών μόνο για τους αγώνες μεταξύ των big 4, ενώ οι “μεγάλοι” σήμερα είναι μόνο δύο και, εάν είναι τέσσερις, τότε σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτούς ο Παναθηναϊκός αλλά ο Αρης, καθώς και το γεγονός ότι το καλοκαίρι θα τερματίσει τη θητεία του ως διορισμένος “επίτροπος” της ελληνικής διαιτησίας, αφήνοντας πίσω του μια όχι βελτιωμένη, αλλά σαφώς χειρότερη ελληνική διαιτησία από αυτήν που βρήκε όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. 

Ευθύνη έχει και ο Αυστριακός Χούμπελ, ως εντεταλμένος εκπρόσωπος των “αρχιεπιτρόπων”, που πολλά μας τα είπε για τους αγώνες Βόλου-Ολυμπιακού και Λαμίας-ΑΕΚ, όταν (υποτίθεται ότι) αδικήθηκαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, αλλά δεν έβγαλε άχνα μετά από κραυγαλέες περιπτώσεις με θύματα της διαιτησίας πολλές άλλες ομάδες.

ΥΓ. Πανηγύριζαν σαν τρελοί που απέκλεισαν στο ΟΑΚΑ τα Γιάννινα. Ο Γιώργος Δώνης, δε, έβαλε τα κλάματα. Πόσο μικρός κατάντησε ο Παναθηναϊκός...

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.