Κλείστε την πυορροούσα εφετινή πληγή!

Metrosport Team11 Ιανουαρίου 2020

Για να σας πούμε την πάσα αλήθεια μας – όπως επιχειρούμε χρόνια να το πράττουμε – μήτε δικαιολογία είναι, μήτε άλλοθι. Για το βουνό εφετινών λαθών του ΠΑΟΚ λέμε, το οποίο δωρίζει γκολ στους αντιπάλους του.

Αν κι ο ΠΑΟΚ είναι η προτελευταία ομάδα με 631 σε σύνολο λαθών (τελευταία είναι η ΑΕΚ με 622) εν τούτοις τα 9 από τα 17 γκολ τα οποία του χρεώνονται μέχρι σήμερα είναι αποτέλεσμα σοβαρών προσωπικών λαθών! Με μία γρήγορη αναζήτηση μάλιστα, στον «σκληρό δίσκο» μας δεν βρήκαμε σε άλλη αγωνιστική περίοδο – τα τελευταία χρόνια – βουνό λαθών με τέτοιο… υψόμετρο.

Δεν είναι καν θετικό πρόσημο για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο η κατ’ αντιστοιχία έλλειψη ομαδικών λαθών. Ένα στοιχείο το οποίο θα ήταν εξηγήσιμο. Θα οφειλόταν στην κακή αμυντική του λειτουργία επί παραδείγματι. Αντίθετα το στοιχείο της πληθώρας προσωπικών λαθών παραμένει ανεξήγητο!

Εδώ μέχρι κι ο «λίρα εκατό» Άνχελ Κρέσπο χρεώθηκε με προσωπικό – μοιραίο φυσικά, επειδή στα μοιραία προσωπικά αναφερόμαστε – στον αγώνα του Α’ Γύρου με τον Παναθηναϊκό.

Κι ήρθαν τα πάνω, κάτω τότε στην Τούμπα. Η … ασίστ του Ισπανού στον Γκαγιάς Ζαχίντ έκανε το 0-1. Μπορεί ο Άνχελ Κρέσπο να κέρδισε το ηλίου φαεινότερο πέναλτι (μέχρι κι ο Γιώργος Δώνης το… παραδέχθηκε όταν το είδε στην τηλεόραση!) από τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Μπορεί να ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ αλλά… Η απώλεια δύο βαθμών και τότε όπως και τώρα η απώλεια τριών οφείλεται σε προσωπικό λάθος.

Κι εδώ ακριβώς χρειάζεται δουλειά. Πολλή δουλειά χρειάζεται. Είναι κρίμα κι άδικο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν είναι ούτε άλλοθι τα προσωπικά λάθη, ούτε δικαιολογία.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τους περισσότερους βαθμούς του - κατά διαβολική σύμπτωση μάλιστα - στα ντέρμπι από αυτά. Τούτο καθώς σε άλλους αγώνες τα προσωπικά λάθη δεν στέρησαν βαθμούς…

Πέραν όμως, της… διάγνωσης αυτής – δεν είναι δική μας, των στατιστικών είναι – ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος έχει απόλυτη ανάγκη τη θεραπεία. Και τέτοια μόνον προπονητής και παίκτες του ΠΑΟΚ μπορούν να κάνουν.

Θέλετε να έχουν περισσότερη αυτοσυγκέντρωση; Θέλετε να προσεγγίζουν κάθε στιγμή με την ίδια ένταση και σοβαρότητα; Θέλετε να έχουν ηρεμία στο παιγνίδι τους; Θέλετε να υπάρχει καλύτερη κάλυψη του ενός προς τον άλλον; Θέλετε να έχουν καλύτερες θέσεις; Ό, τι και να θέλετε ο ΠΑΟΚ ως σύνολο, ως προπονητές και παίκτες οφείλει να θεραπεύσει άμεσα αυτήν την… Επιτρέψτε μας να την πούμε πηγή. Και δη πυορροούσα!

Είναι κρίμα κι άδικο τέτοια λάθη… Απαράδεκτα λάθη, όπως τού Ζίβκο Ζίβκοβιτς και του Λέο Μάτος επί παραδείγματι το περασμένο Σάββατο, να στερούν από τον ΠΑΟΚ βαθμούς. Να τους …δωρίζουν στους αντιπάλους του! Να καθίστανται αιτία για να αναποδογυρίζουν αυτά τη καρδάρα με το γάλα.

Κι επιμένουμε, να λέμε πως δε θυμόμαστε – όσο μας βοηθά η μνήμη μας –τέτοιου υψόμετρου βουνό λαθών σε προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους.

Θεραπεία λοιπόν, εδώ και τώρα. Δεν επιτρέπεται να κτίζει αγωνιστικές διαφορές ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος με ομαδικό δουλειά. Κι αυτές να γκρεμίζονται με προσωπικά λάθη. Κρίμα κι άδικο είναι. Απαράδεκτο γεγονός…

Καιρός να το εμπεδώσουν και κυρίως, να το διορθώσουν προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ! Εδώ και τώρα ο κόσμος του απαιτεί… Κλείστε την πυορροούσα εφετινή πληγή!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.