Απίστευτο ματς με τρελές ανατροπές και νικήτρια την Ατλέτικο!

Δημήτρης Καλαϊτζής09 Ιανουαρίου 2020

Τα πάνω-κάτω έφερε η Ατλέτικο στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα! Τι κι αν βρέθηκε να χάνει λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έφερε τούμπα το ματς, επικρατώντας 3-2 των Καταλανών. Έτσι, τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την αιώνια και μισητή αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 22', με τον Μέσι να συνδυάζεται με τον Άλμπα και να βγαίνει απέναντι στον Όμπλακ, με τον γκολκίπερ της Ατλέτικο να αποκρούει με το αριστερό του πόδι και να κρατάει όρθια την ομάδα του.

Η απάντηση των «ροχιμπλάνκος» ήρθε δέκα λεπτά μετά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ να αποκρούει ο Νέτο. Στο 34΄ οι Καταλανοί άγγιξαν το γκολ, όμως ο Σάβιτς έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Γκριεζμάν.

Στο 40' ο Όμπλακ νίκησε τον Γκριεζμάν σε τετ α τετ και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σλοβένος πορτιέρε σταμάτησε και το σουτ στην κίνηση του Σουάρες, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο χωρίς γκολ.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, η Ατλέτικο ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Κόκε. Η χαρά της κράτησε έξι λεπτά, καθώς η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφερε το ματς στα ίσα με τον Μέσι.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Μέσι σκόραρε ένα καταπληκτικό τέρμα που όμως ακυρώθηκε για χέρι του Αργεντινού. Δύο λεπτά αργότερα όμως η Μπαρτσελόνα πέτυχε την ολική ανατροπή με τον Ζόρντι Άλμπα να βγάζει σέντρα για τον Σουάρες που πήρε την κεφαλιά, ο Όμπλακ έκανε ακόμα μία απίθανη επέμβαση αλλά ο Γκριεζμάν πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-1. Στο 66' ακόμα μία ευκαιρία για τους Καταλανούς με τον Μέσι να περνά για τον Σουάρες που σούταρε με τη μία αλλά ο Όμπλακ είπε και πάλι «όχι».

Στο 74' οι «μπλαουγκράνα» πέτυχαν ακόμα ένα υπέροχα τέρμα, με τον Πικέ, αλλά κι αυτό ακυρώθηκε, αυτή τη φορά για οφσάιντ.

Στο 81΄ η Ατλέτικο ισοφάρισε σε 2-2 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιτόλο, για να έρθει πέντε λεπτά μετά ο Κορέα να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό του Σούπερ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νέτο, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Βιδάλ, Μπουσκέτς (84' Ράκιτιτς), Ντε Γιονγκ (88' Φατί), Μέσι, Γκριεζμάν, Λουίς Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Φελίπε, Σάβιτς, Λόντι (67' Βιτόλο), Τρίπιερ, Παρτέι, Ερέρα (46' Κόκε, 72' Γιορέντε), Σαούλ, Κορέα, Ζοάο Φέλιξ, Μοράτα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.