Δύσκολο να εξηγηθεί η μεταστροφή του Φερέιρα στο θέμα των μεταγραφών

Metrosport Team09 Ιανουαρίου 2020

Είναι πραγματικά περίεργο αυτό που συμβαίνει με τον Φερέιρα και την... οβιδιακή μεταμόρφωσή του στο θέμα των μεταγραφών.

Δικαίως, νομίζω, έμειναν άναυδοι οι πάντες, ακούγοντας τον προπονητή του ΠΑΟΚ να ζητάει μεταγραφές μετά τον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ, κι ενώ πριν από τις γιορτές είχε δηλώσει πως το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να του κάνει ο Αϊ Βασίλης θα ήταν... ούτε να φύγει παίκτης από το ρόστερ ούτε να έρθει καινούργιος.

Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει κάποιος πώς γίνεται μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να εκφράζει τόσο διαφορετικές απόψεις για το ρόστερ της ομάδας του και τις ανάγκες ή όχι ενίσχυσης του.

Κι είναι δύσκολο γιατί δεν υπήρξε κάτι σε αυτό το μικρό διάστημα το οποίο να δικαιολογεί αυτή την μεταμόρφωση του Φερέιρα, που να εξηγεί αυτή την στροφή των 360 μοιρών.

Εκτός κι αν η ήττα από τον Αρη, που συνδυάστηκε με το stop στο αήττητο σερί των 51 αγώνων, μπορεί να έπαιξε τον ρόλο του. Οχι ότι μπορεί να το δεχτεί κάποιος ως κάτι φυσιολογικό, αλλά τίθεται ως ένα ενδεχόμενο.

Αν ισχύει, μιλάμε για κάτι απολύτως παράλογο. Διότι δεν μπορεί μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, με όλη αυτή την διαδρομή που διένυσε τα τελευταία χρόνια, με όλη αυτή την ενίσχυση της δυναμικής του, με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, να επηρεάζεται σε τέτοιο βαθμό επειδή έχασε μετά από 51 ματς αήττητος ώστε ο προπονητής του από κει που δεν ήθελε μεταγραφές και το δήλωνε, τώρα να δηλώνει πως θέλει.

Αυτή η μεταστροφή του Φερέιρα είναι βέβαιο πως θόλωσε λίγο την εικόνα του. Προκάλεσε έναν προβληματισμό για τον Πορτογάλο προπονητή και ερωτηματικά για το σκεπτικό του.

Γι' αυτό και έχει τεράστιο ενδιαφέρον να μας αναλύσει κάποια στιγμή τους λόγους αυτής της μεταστροφής, οι οποίοι, προς το παρόν, είναι γνωστοί μόνο στο εσωτερικό της ομάδας.

Παρόλα αυτά, επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να πιστέψω πως η ήττα από τον Αρη ήταν ο λόγος της αλλαγής στάσης του Αμπέλ Φερέιρα στο θέμα των μεταγραφών... Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι ικανό από μόνο του να διαφοροποιήσει τα δεδομένα ως προς το ποια πιστεύει ένας προπονητής ότι πρέπει να είναι η τακτική της ομάδας του σε μια μεταγραφική περίοδο...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.