Το χρωστούσε, στον εαυτό του και στον κόσμο του ο Αρης

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2020

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε”, αναφέρει μία λαϊκή παροιμία η οποία ταιριάζει “γάντι” στη χθεσινή μεγάλη νίκη του Αρη εναντίον του ΠΑΟΚ, αφού ό,τι δεν πέτυχε στην Τούμπα πέρυσι και φέτος το πέτυχε στο “σπίτι” του και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Παίζοντας έξυπνα και επιδεικνύοντας ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας στην τελική προσπάθεια υποχρέωσε τον αντίπαλό του να αποχωριστεί το ρεκόρ του αήττητου που κρατούσε από τον Μάρτιο του 2018, ή αν προτιμάτε ο Αρης έγινε η μοναδική ομάδα μετά από 51 παιχνίδια η οποία κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι όμως μόνο η αποτελεσματικότητα που έκανε τη διαφορά στο χθεσινό παιχνίδι των κιτρινόμαυρων, άσχετα αν οι αριθμοί λένε το αντίθετο με τον Αρη να πετυχαίνει 4 γκολ στις 5 τελικές. Είναι περισσότερο η πίστη, η ενέργεια και το πάθος που είχε η ομάδα του Ένινγκ. Στοιχεία τα οποίααν μη τι άλλο σε τόσο μεγάλα παιχνίδια είναι αυτά που τις περισσότερες φορές κάνουν τη διαφορά.

Ο Αρης διαχειρίστηκε πολύ έξυπνα πρώτα τα συναισθήματά του και μετά το παιχνίδι, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που φάνηκε να πιστεύει στο 15’ ότι πήρε το παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι ήταν η ομάδα που πήρε προβάδισμα -χάρη στο δώρο του Κουέστα, ο οποίος βέβαια μετά κάνει την απόκρουση του αγώνα και ουσιαστικά κρατά τον Αρη στο ματς - από το γκολ της ισοφάρισης με τον Λάρσον και μετά άλλαξαν εντελώς οι ισορροπίες. Ο Αρης είχε πλάνο να απαντήσει, είχε 100% συγκέντρωση και ένανεπιτυχημένο τρόπο στο να ασκεί πρέσινγκ στον αντίπαλο προκειμένου να τον εγκλωβίσει και να τον υποχρεώσει σε ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης. Σαφώς είχε και πολύ περισσότερη ένταση από τον αντίπαλο, την οποία προφανώς άντλησε από τον ενθουσιασμό και τον παλμό του κόσμου. Κάτι το οποίο αξιοποίησε στο έπακρο και πανηγύρισε μία νίκη την οποία χρωστούσε στον εαυτό του, για το γεγονός ότι τον έχει αδικήσει ουκ ολίγες φορές φέτος, ακόμα και στα λεγόμενα “μεγάλα ματς”, σίγουρα όμως και στον κόσμο του, ο οποίος ενώ βλέπει και ξέρει τις τεράστιες δυνατότητες της ομάδας είχε υποχρεωθεί σε πολλά “πισωγυρίσματα”.

Σε κάθε περίπτωση ο χθεσινός θρίαμβος επί του ΠΑΟΚ είναι “εκτόξευση” για τη συνέχεια, τόσο βαθμολογική όσο και ψυχολογική. Σίγουρα όμως αποτελεί και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τις δυνατότητες που έχει η ομάδα, πόσω μάλλον όταν αυτές ενώνονται με τον ενθουσιασμό του κόσμου και δημιουργείται αυτό το εκρηκτικό μείγμα που είδαμε και θαύμασε όλη η Ελλάδα εχθές το βράδυ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.