Η κορυφή ανήκει στη Λίβερπουλ και τον Κλοπ!

Δημήτρης Καλαϊτζής21 Δεκεμβρίου 2019

Η Λίβερπουλ έκαμψε την αντίσταση της σκληροτράχηλης Φλαμένγκο στην παράταση (1-0) χάρη στο γκολ του Φιρμίνιο και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Μάλιστα, αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος μέσα στο 2019, αφού είχε προηγηθεί το Champions League και το Super Cup.

Η Λίβερπουλ μετρούσε τρεις αποτυχημένες απόπειρες (1981, 1984, 2005). Μάλιστα εκείνη του 1981 ήταν κόντρα στην Φλαμένγκο του θρυλικού Ζίκο. Ωστόσο, αυτή τη φορά τα κατάφερε, αφού το γκολ του Φιρμίνο στο 99΄ ήταν αρκετό για τους «κόκκινους», ώστε να κάμψουν την αντίσταση των Βραζιλιάνων.

Το μόνο που απομένει πλέον ώστε ο Γιούργκεν Κλοπ να σηκώσει τα πάντα με την ομάδα του Μέρσεϊσαιντ είναι η Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν απέχει και πολύ από το να γίνει πραγματικότητα.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Χέντερσον, Κεϊτά (100' Μίλνερ), Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (75' Λαλάνα), Φιρμίνο (106' Οριγκί), Σαλάχ (120' Σακίρι), Μανέ

Φλαμένγκο (Ζόρζε Ζέσους): Ντιέγκο Αλβες, Ραφίνια, Μάρι, Φιλίπε Λουίς, Κάιο, Εβέρτον (82' Ντιέγκο), Αράο, Ντε Αρασκαέτα (77' Βιτίνιο), Ζέρσον (102' Λίνκολν), Ενρίκε, Γκάμπριελ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.