24.200 αποτροπές εισόδου μεταναστών από τον Έβρο

Metrosport Team02 Μαρτίου 2020

Καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες προσπαθούν να βρεθούν στην ελληνική επικράτεια από τα σύνορα του Έβρου. Ο κύριος όγκος, πλέον, κινείται προς τα νότια του Έβρου, προς τις παραποτάμιες περιοχές και προς το χερσαίο σημείο του Πέπλου, δηλαδή προς τις Φέρες, όπου δεν υπάρχει φράχτης. Βεβαίως αυτό το γνωρίζουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας και οι Ένοπλες Δυνάμεις και παίρνουν τα μέτρα τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας έχουν πραγματοποιηθεί 24.200 αποτροπές. Επίσης από το πρωί για το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν γίνει συνολικά 183 συλλήψεις εκ των οποίων οι 42 από το πρωί έως σήμερα το απόγευμα. Οι τελευταίοι ήταν όλοι τους από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μαρόκο.

Επίσης, μόνο χθες (1/3) εισήλθαν στην Λέσβο 518 μετανάστες, στην Χίο 253 και στην Σάμο 85. Τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαν εισέλθει συνολικά 181 μετανάστες και σήμερα, από το πρωί έχουν εισέλθει 92 μετανάστες στην Λέσβο και ένα νεκρό παιδί από βάρκα που βυθίστηκε και περισυνέλλεξαν οι άντρες του Λιμενικού, ενώ κατάφεραν να διασώσουν τους υπόλοιπους. Πρόσθετα, 68 έφτασαν στην Χίο και 86 στην Σάμο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.