2021. Η εποχή της αυτό-επιδιόρθωσης ή σε αναμορφώνουμε ή στην πυρά

Αλέξανδρος Τσίγγος23 Ιανουαρίου 2021

Στην Ελλάδα αν πεις γκολφ, το πρώτο που θα σκεφτεί κάποιος είναι αυτοκίνητο. Το άλλο γκολφ, το παιγνίδι με τα άσπρα μπαλάκια , το γρασίδι, τις τρύπες και τα μπαστούνια είναι άγνωστο εν πολλοίς.

Ο Justin Thomas μας είναι άγνωστος για το Ελληνικό φίλαθλο κοινό, αλλά το 2017 ήταν ο παίκτης της χρονιάς και παγκόσμιος πρωταθλητής στο γκολφ.

Πιθανόν και δε θα μας απασχολούσε και ποτέ.

Να όμως που η πολιτική ορθότητα εισβάλει κανονικά στην αθλητική συμπεριφορά.

Πρόσφατα έγινε χαμός στο ματς Παρί - Μπασακσεχίρ. Στο 18ο λεπτό, ο βοηθός προπονητή της τουρκικής ομάδας, Πιερ Γουεμπό, εξοργίστηκε υποστηρίζοντας πως ο 4ος διαιτητής, ο Ρουμάνος Σεμπάστιαν Κολτέσκου, τον αποκάλεσε "νέγρο", απλά γιατί στην Ρουμανική που είναι λατινική γλώσσα, η λέξη μαύρος είναι νέγρος.

Στην περίπτωση του Justin, η κακή λέξη που είπε ήταν fagot. Στα Αγγλικά η χρήση της είναι βρισιά, ένας άσχημος τρόπος να αποκαλέσεις τον άλλον γκέι.

Πόσες φορές δεν θα ακούσουμε μέσα στο γήπεδο, για ένα σουτ που στο τσακ δεν έγινε γκολ, το «ΌΧΙ ρε π….η μου»

Πιπέρι πλέον.

Ο Justin, πάνω στην ένταση του παιγνιδιού και χάνοντας είπε αυτή την λέξη.

Η Ralph Loren που ήταν ο χορηγός του, αμέσως αφαίρεσε την χορηγία και ο Justin ανακοίνωσε, πόσο ντροπή νοιώθει που είπε αυτή την ομοφοβική λέξη και ότι θα πάει σε σχολείο Επανεκπαίδευσης για να πάψει να είναι ομοφοβικός!!!

Ήμαρτον δηλαδή και κάνω και τον σταυρό μου!

Υπάρχει πλέον Αστυνομία λέξεων και εκφράσεων. Προσέξτε μη συλληφθείτε!

Το επίθετο Negri είναι τόσο διαδεδομένο στην Ιταλία και πιθανόν και η Φωκίωνος Νέγρη πρέπει να πάψει να λέγεται έτσι ως κάτι προσβλητικό για το χρώμα το μαύρο στα λατινικάμ μπορεί να θεωρηθεί ότι .

Το Fagot σα λέξη έχει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή. Στον Αγγλικό μεσαίωνα, 1200 1500 μ.Χ, σημαίνει δεμάτι από ξύλα. Επειδή την εποχή εκείνη καίγανε τους αιρετικούς με δεμάτια ξύλου που έπρεπε να τα κουβαλήσουν οι ίδιοι, άρχισε να σημαίνει αιρετικός.

Οι καιροί άλλαξαν και έπαψαν να καίνε τους ανθρώπους σε δημόσιες πυρές. Η λέξη «δεμάτι – αιρετικός» έπρεπε να βρει καινούργιο περιεχόμενο και επειδή η ομοφυλοφιλία θεωρείτο σα κατι αιρετικό, η λέξη συνδέθηκε με τους γκέι.

Σήμερα ο Αιρετικός είναι ο χρήστης της λέξης και για αυτό στην πυρά από το κίνημα της Πολιτικής Ορθότητας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.