2.631 μέρες από τον Διούδη στον Κουέστα

Γιώργος Πετρίδης23 Φεβρουαρίου 2020

Ο Χουλιάν Κουέστα κράτησε, έστω και προσωρινά, το “0” στο ματς του Άρη με τη Λαμία με την απόκρουση του πέναλτι του Βασιλόγιαννη και παράλληλα έκανε κάτι ξεχωριστό. Το metrosport.gr πήγε πίσω οχτώ χρόνια για να βρει την τελευταία περίπτωση εκτός έδρας αγώνα των “κιτρινόμαυρων” στην οποία ο τερματοφύλακας τους απέκρουσε πέναλτι σε ματς της Superleague.

Ο Κουέστα απέκρουσε και πέρσι πέναλτι στην 3η αγωνιστική αλλά εντός έδρας απέναντι στον Λεβαδειακό. Ο Άρης νίκησε με 2-0 και ο Κουέστα είχε πει “όχι” στον Μαρκόφσκι. Έκτοτε το μοναδικό χαμένο πέναλτι αντιπάλου των “κιτρινόμαυρων” ήταν εκείνο του εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό της 14ης αγωνιστικής της περσινής σεζόν, όταν ο Μάζουρεκ έστειλε την μπάλα άουτ. Φέτος και πριν αποκρούσει ο Κουέστα το πέναλτι του Βασιλόγιαννη, οι αντίπαλοι του Άρη μετρούσαν 4/4 πέναλτι. Ήταν ο Βόλος στη 2η, η ΑΕΚ στην 11η, ο Ατρόμητος στη 13η και ο Ολυμπιακός στη 19η αγωνιστική.

Για να βρούμε την τελευταία απόκρουση πέναλτι από τερματοφύλακα του Άρη σε εκτός έδρας ματς της Superleague, θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στη σεζόν 2012-13, στις 9 Δεκεμβρίου 2012 όταν ο Άρης αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Σωκράτη Διούδη να σταματάει τον Ενρίκε Έγκον στο 85', κρατώντας τον βαθμό για τους “κιτρινόμαυρους” που είχαν σκοράρει με πέναλτι του Γιαννώτα ενώ είχε ισοφαρίσει με αυτογκόλ ο Γιαννίτσης. Από εκείνο το ματς της Τρίπολης μέχρι το σαββατιάτικο παιχνίδι στη Λαμία, πέρασαν 2.631 μέρες για να αποκρούσει τερματοφύλακας του Άρη ένα πέναλτι σε εκτός έδρας ματς της “μεγάλης” κατηγορίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.