16ος Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» - Γιαννάκου - Τόσιου: «Αυτό που κάναμε ήταν η συνέχιση μιας φιλίας»

Metrosport Team11 Απριλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκan ο Μάριος Γιαννάκου και η Ελευθερία Τόσιου.

Ο Ελληνας υπερμαραθωνοδρόμος και η μέχρι πρότινος φοιτήτρια συμμετείχαν στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», και διένυσαν μαζί -και με παρέα τη φίλη τους Βασιλική Ντικούλη- τη διαδρομή από την κεντρική πλατεία της Πέλλας ως τον τερματισμό στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσαν:

Μάριος Γιαννάκου

«Πριν τρεις εβδομάδες ολοκλήρωσα έναν αγώνα 500 χιλιομέτρων στον Αρκτικό Κύκλο και δεν είχα επανέλθει πλήρως. Έτρεχα σε θερμοκρασίες μέχρι -25 βαθμούς. Υπήρχαν μέρες που είχε τέτοιες θερμοκρασίες. Διήρκεσε 8 μέρες ο αγώνες με αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου. Όλα είναι για τον άνθρωπο, έχει να κάνει με τη ζωή, να γίνουμε λίγο καλύτεροι από ότι χθες. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα».

Για τον αγώνα με την Ελευθέρια: «Προσωπικά τρέχω σε υπερμαραθώνιο για προσωπικό μήνυμα, να μην τα παρατάμε και να έχουμε στοχοπροσήλωση. Αυτό που κάναμε με την Ελευθέρια ήταν η συνέχιση μιας φιλίας. Όπως όλοι οι φίλοι μοιράζονται πράγματα, αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη αυτό το πρότζεκτ. Η έννοια της φίλιας είναι πολύ βαθύ πράγμα, χρειάζεται πάντα και παντού. Ο καθένας έχει το δικό του κομμάτι. Η Ελευθερία είναι χαμηλών τόνων και πολύ σκληρό καρύδι. Πρόσφατα η Ελευθερία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Βιολογία».

Ελευθερία Τόσιου

«Ήταν μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση να έχω μαζί μου τον Μάριο. Ο Μάριος με ξέρει καλά. Δεν ξέρω θα αν το έλεγα εγώ για μένα. Η φιλία μας φαίνεται ξεχωριστή από μένα για την αναπηρία μου και ο Μάριος για όσα έχει καταφέρει. Είναι πολύ καλός μου φίλος και μαζί του έχω ζήσει από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.