10 ταινίες για να δεις το Σαββατοκύριακο στην τηλεόραση

Metrosport Team30 Απριλίου 2020

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της καραντίνας είναι εδώ και η ανυπομονησία όλων μας να βγούμε στη νέα καθημερινότητα έχει φτάσει στα ύψη. Ας απολαύσουμε λοιπόν αυτό το διήμερο, που είναι γεμάτο κινηματογραφικές επιτυχίες, μπροστά στη μικρή οθόνη παρέα με αγαπημένες ελληνικές και ξένες ταινίες που σας προτείνουμε. Ταινίες δράσεις και περιπέτειας, δραματικές ταινίες, κωμωδίες, και ταινίες κινούμενων σχεδίων για τους μικρούς μας φίλους θα συντροφεύσουν τα βράδια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαΐου.

1. Πάρτι Γυναικών (2017) – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση (MEGA Σάββατο – 22:50)

Σκηνοθεσία: Λουτσία Ανιέλο. Ηθοποιοί: Σκάρλετ Γιόχανσον, Κέιτ ΜακΚίνον, Ζόι Κράβιτζ, Ντέμι Μουρ, Τζίλιαν Μπελ

Πέντε κολλητές φίλες που στο κολλέγιο δεν άφηναν πάρτι για πάρτι και έπαιρναν μέρος στους πιο περίεργους διαγωνισμούς που μπορείς να φανταστείς, αποφασίζουν δέκα χρόνια μετά να βρεθούν ένα Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι για το bachelorette πάρτι της Jess (Scarlett Johansson).

Τα πράγματα για την Jess και τις 4 φίλες της, Pippa (Kate McKinnon), Frankie (Ilana Glazer), Alice (Jillian Bell) και Blair (Zoe Kravitz), ξεκινάνε δυναμικά, αφού οι κοπέλες προσπαθούν να αναπληρώσουν τον χρόνο και να θυμηθούν κάτι από τις ακρότητες του ένδοξου παρελθόντος τους. Η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου όμως, όταν ένας άντρας stripper πέφτει νεκρός στο σαλόνι τους.

2. Τραγούδα (2016) (STAR Σάββατο – 21:00)

Ο Μπάστερ είναι αποφασισμένος να σώσει το θέατρό του από τη χρεοκοπία, παρά τη γενική κατακραυγή του κοινού για τις παραστάσεις που ανεβάζει. Οποιοσδήποτε άλλος θα το έβαζε κάτω και θα άλλαζε καριέρα, όχι όμως αυτό το κοάλα που είναι αποφασισμένο, με κάθε τρόπο, να πετύχει. Είναι καλοκάγαθος, απλώς τόσο μεγαλόστομος που, ενίοτε, σκάβει τον ίδιο του το λάκκο. Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο γοητευτικός που σε παρασύρει με την αισιοδοξία και το πάθος που δείχνει με ό,τι καταπιάνεται.

3. Ο Τουρίστας (2010) (ANT1 Σάββατο – 21:45)

Σκηνοθεσία: Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ. Ηθοποιοί: Αντζελίνα Τζολί, Τζόνι Ντεπ, Πολ Μπέτανι, Τίμοθι Ντάλτον, Ρούφους Σίουελ

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ευρώπη, με στόχο να ξεπεράσει μία ερωτική απογοήτευση, ο Φρανκ (Τζόνι Ντεπ) βρίσκεται ξαφνικά να φλερτάρει με την Ελίζ (Αντζελίνα Τζολί), μία εντυπωσιακή γυναίκα που εσκεμμένα μπαίνει στο δρόμο του. Με φόντο τις μαγευτικές τοποθεσίες της Βενετίας και του Παρισιού, το ειδύλλιο του Φρανκ και της Ελίζ παίρνει σύντομα διαφορετική τροπή, καθώς και οι δυο βρίσκονται άθελά τους αντιμέτωποι με ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου.

4. Η Μαγική Ομπρέλα (2013) (ALPHA Σάββατο – 22:00)

Σκηνοθεσία: Τζον Λι Χάνκοκ. Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Ρουθ Γουίλσον, Κόλιν Φάρελ, Εμα Τόμσον, Πολ Τζιαμάτι, Ρέιτσελ Γκρίφιθς, Τζέισον Σγουόρτσμαν

Η πλοκή επικεντρώνεται στη ζωή της συγγραφέως P.L. Travers και μοιράζεται ανάμεσα στην παιδική της ηλικία στην Αυστραλία το 1907, τη συγγραφική διαδικασία της σειράς βιβλίων Mary Poppins τη δεκαετία του ’30 και τη μεταφορά τους στη μεγάλη οθόνη από τον Walt Disney τη δεκαετία του ’60. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Χόλιγουντ, η Travers συλλογίζεται τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στην Αυστραλία και θυμάται τον πατέρα της που ήταν πηγή έμπνευσης για τον περίφημο χαρακτήρα του Mr. Banks, την πατρική φιγούρα στη διάσημη ιστορία.

5. Μάιος 1940: Η Μεγάλη Φυγή (2010) (ERT3 Σάββατο – 22:00)

Σκηνοθέτης: Κριστιάν Καριόν. Ηθοποιοί: Ολιβιέ Γκουρμέ, Άουγκουστ Ντιλ, Μάθιου Ρις, Ματίλντ Σενιέ

Τον Μάιο του 1940, τα Γερμανικά στρατεύματα εισβάλουν στην Γαλλία. Φοβισμένοι από τον ερχομό του εχθρού, οι άνθρωποι ενός μικρού χωριού στο Pas-de-Calais αποφασίζουν μετά τις συστάσεις της νομαρχίας, να αφήσουν πίσω τα πάντα και να αποδράσουν στα παράλια. Ανάμεσα τους βρίσκεται ο Paul, ο δήμαρχος του χωριού. Οδηγεί την ομάδα, ψάχνοντας τρόπο να διατηρήσει την ελάχιστη τάξη και ρεπουμπλικανικό πνεύμα σε αυτή την νομαδική ζωή.

6. Ο Λύκος της Ερήμου (2014) (Βουλή Σάββατο – 23:00)

Σκηνοθεσία: Νάτζι Αμπού Νουάρ. Ηθοποιοί: Χουσεΐν Σαλαμέχ, Χασάν Μουτλάγκ, Τζασίρ Εΐντ

Επαρχεία Χιτζάζ, Αραβία, 1916. Ο Τεέμπ ζει με τη βεδουίνικη του φυλή σε μια γωνιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έχοντας πρόσφατα χάσει τον πατέρα του, έχει για προστάτη τον αδελφό του, Χουσεΐν. Αυτός προσπαθεί να διδάξει τον τρόπο ζωής των Βεδουίνων στον μικρό του αδελφό, αλλά αυτός ενδιαφέρεται περισσότερο για αταξίες, παρά διδαχές. Οι ζωές τους αλλάζουν ρότα με την άφιξη ενός βρετανού αξιωματικού, και του οδηγού του, που έχει στις αποσκευές του μια μυστική αποστολή.

Ο Χουσεΐν πιστεύει ότι είναι ασέβεια στη μνήμη του πατέρα του να μην τους βοηθήσει και συμφωνεί να τους συνοδεύσει στον προορισμό τους. Ο Τεέμπ, όμως, φοβάται πως αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσει τον προστάτη-αδελφό του και ξεκινάει το ταξίδι μέσα στην αραβική έρημο, ένα μέρος όπου έχει γίνει ορμητήριο των οθωμανών μισθοφόρων

7. Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος (1960) (STAR Κυριακή 21:00)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδη. Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ρίκα Διαλυνά, Σταύρος Ξενίδης

Ένας φτωχός και έντιμος υπάλληλος, ο Γρηγόρης (Ντίνος Ηλιόπουλος), έχει σαγηνευτεί από την τσαχπίνα αλλά κακομαθημένη κόρη του αφεντικού του (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), την Τζούλια (Τζένη Καρέζη). Κάποια στιγμή του κάνει κι εκείνη τα γλυκά μάτια, περισσότερο για να τον περιπαίξει και να διασκεδάσει μαζί του. Ο Γρηγόρης όμως πέφτει στην παγίδα. Απ’ την άλλη, ο πατέρας της Τζούλιας γίνεται έξω φρενών όταν μαθαίνει τα καμώματά του και τον απολύει, φοβούμενος όμως μήπως ο απολυθείς υπάλληλος αποκαλύψει τις ρεμούλες του, τον προσλαμβάνει εκ νέου. Η Τζούλια συνεχίζει να βγαίνει μαζί με τον Γρηγόρη και να διασκεδάζει με το «κοροϊδάκι» της, μέχρι που τον ερωτεύεται για τα καλά και τον επιλέγει για σύζυγό της.

8. Thor 2: Ο Σκοτεινός Κόσμος (2013) (ALPHA Κυριακή 21:00)

Σκηνοθεσία: Άλαν Τέιλορ. Ηθοποιοί: Κρις Χέμσγουορθ, Ναταλί Πόρτμαν, Τομ Χίντλεστον, Άντονι Χόπκινς, Κρίστοφερ Εκλεστον

Ο Thor παλεύει να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από ένα μυστηριώδη εχθρό που υπάρχει πριν από το ίδιο το σύμπαν, καθώς μια αρχαία φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Malekith σκοπεύει να βυθίσει τα πάντα στο σκοτάδι. Αντιμέτωπος με έναν εχθρό που ούτε ο βασιλιάς Odin, ούτε ο κόσμος του Άσγκαρντ μπορούν να αντέξουν, ο Thor καλείται να ξεκινήσει το πιο επικίνδυνο και προσωπικό μέχρι τώρα ταξίδι του. Αυτό που θα τον επανασυνδέσει με την Jane Foster και θα τον αναγκάσει να θυσιάσει το πάντα για να σώσει τους άλλους.

9. Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο (1959) (OPEN Κυριακή 21:00)

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος. Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ορέστης Μακρής, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Τσαγανέας, Γιώργος Γαβριηλίδης, Θόδωρος Μορίδης, Μαρίκα Κρεββατά

Ένας νεαρός φτωχός καθηγητής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) διορίζεται ως φιλόλογος σε ένα ιδιωτικό σχολείο θηλέων και έρχεται αντιμέτωπος με τα κακομαθημένα πλουσιοκόριτσα. Μια όμορφη μαθήτρια (Αλίκη Βουγιουκλάκη) ταλαιπωρεί διαρκώς τον καθηγητή, κι εκείνος αναλαμβάνει να τη «συμμορφώσει». Η μαθήτρια προσπαθεί, με διάφορες μικροαπάτες, να εκδικηθεί τον καθηγητή, τελικά όμως οι δύο νέοι ερωτεύονται αλλήλους και καταλήγουν σε γάμο.

10. The Karate Kid (2010) (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV Κυριακή 23:00)

Σκηνοθεσία: Χάραλντ Ζούαρτ. Ηθοποιοί: Τζέιντεν Σμιθ, Τσάκι Τσαν, Ταράτζι Π.Χένσον
Ο δωδεκάχρονος Ντρε Πάρκερ (Τζέιντεν Σμιθ) θα μπορούσε να είναι το πιο δημοφιλές παιδί στο Ντιτρόιτ, όμως η καριέρα της μητέρας του (Ταράτζι Π. Χένσον) τους οδηγεί αναγκαστικά στην Κίνα. Στο νέο του σχολείο, ο Ντρε δυσκολεύεται να κάνει φίλους και όταν δημιουργείται μία αμοιβαία συμπάθεια με τη συμμαθήτριά του Μέι Γινγκ, οι πολιτισμικές διαφορές μοιάζουν να αποκλείουν τη φιλία τους. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο ‘νταής’ του σχολείου, Τσενγκ, βάζει τον Ντρε στο μάτι: στη χώρα του κουνγκ φου, πώς μπορεί να προστατευτεί ένα αγόρι που ξέρει μόνο λίγο καράτε? Στη μοναχική ζωή του Ντρε μπαίνει όμως ο Κύριος Χαν (Τσάκι Τσαν), που είναι αυθεντία στο κουνγκ φου και τον διδάσκει τα μυστικά της τέχνης του. Ο Ντρε θα μάθει ότι το κουνγκ φου είναι πάνω απ’ όλα ωριμότητα και ψυχραιμία, κι έτσι τελικά θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του σε ένα πρωτάθλημα που αποδεικνύεται ο αγώνας της ζωής του.

Μπορείς να δεις όλες τις ταινίες που παίζουν καθημερινά στην τηλεόραση στο Πρόγραμμα ΤV του ThessalonikiGuide.gr


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.