ΠΑΟΚ: Προβάδισμα στο δίδυμο Μεϊτέ – Οζντόεφ, και η επιστροφή του Γιακουμάκη
Δύο αγώνες απέμειναν για τον ΠΑΟΚ στην τελική προσπάθεια που καλείται να κάνει για την δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Champions League. Τον μοναδικό, σοβαρό στόχο που του έχει απομείνει.
Δεν είναι τίτλος, δεν είναι κούπα, αξίζει όμως τον κόπο να κάνει την προσπάθεια. Και να επιμείνει. Απέναντι στην ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής στην Λεωφόρο. Η ευχάριστη είδηση αφορά την παρουσία του Γιακουμάκη σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Λίγα 24ωρα πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ.
Η παρουσία του, στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ θεωρείται κομβική. Έστω κι αν παίξει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γιακουμάκης ταλαιπωρήθηκε τους δύο τελευταίους μήνες από τραυματισμούς. Ο πρώτος, στην Αθήνα με αντίπαλο τον Ιωνικό, όταν αντικαταστάθηκε στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο δεύτερος, ήρθε στον ώμο, σε ένα πέσιμο που έκανε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Έκτοτε δεν μπόρεσε να παίξει και αισίως, ξεπεράσαμε τον ένα μήνα για να μπορέσει ο Λουτσέσκου να τον αξιοποιήσει.
Είναι φανερό πως εφόσον αγωνιστεί, θα ανοίξει χώρους στην αντίπαλη άμυνα, θα βάλει δύσκολα, θα απελευθερώσει συμπαίκτες του. Δικαιολογημένα η επιστροφή του Γιακουμάκη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ο Ζαφείρης, το δίδυμο των Μεϊτέ και Οζντόεφ είναι το επικρατέστερο για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Stand by είναι και ο Ιταλός Μπιάνκο, αλλά προφανώς για την βασική ενδεκάδα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ υπολογίζει στην εμπειρία των δύο παικτών που έχουν αγωνιστεί μαζί, σε αρκετά παιχνίδια.
Για τον Δικέφαλο, η διεκδίκηση της προνομιούχου δεύτερης θέσεως αποτελεί ξεκάθαρο στόχο.