Βρήκε... ζωή η Ακαδημία Πλαταμώνα
Νίκη-οξυγόνο πέτυχε η Ακαδημία Πλαταμώνα με 1-0 απέναντι στον ιστορικό Εθνικό Κατερίνης, στο γήπεδο «Ι. Καλλιανίδης» στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και ανέπνευσε βαθμολογικά, στην προσπάθεια που κάνει να αποσπαστεί από την επικίνδυνη ζώνη, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.
του Νίκου Κολίτση
Ο αγώνας έγινε σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να επιδίδονται σε σημεία σε λασπομαχίες άνευ προηγουμένου, με μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού τις ευκαιρίες των δύο ομάδων μπροστά στις δύο εστίες.
Η Ακαδημία Πλαταμώνα έφτασε περισσότερες φορές με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία (με πιο κλασική ευκαιρία αυτή του Ταντή, από πάσα του Παυλίδη, στο πρώτο ημίχρονο) και ευτύχησε να πάρει την πολύτιμη νίκη με το πέναλτι του Φαρμάκα στο δεύτερο ημίχρονο, σε μία αντεπίθεση από τον άξονα και να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της στην κατηγορία, με τον Εθνικό που προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από στημένα, να παραμένει μόλις ένα βαθμό πλέον πάνω από τον Πλαταμώνα και να νιώθει και την ανάσα των συνδιεκδικητών της παραμονής στην κατηγορία.
Highlights: η επίμαχη φάση του πέναλτι που έκρινε την αναμέτρηση και η ταυτόχρονη αποβολή του τερματοφύλακα Βαβατσιούλα των γηπεδούχων που αντικαταστάθηκε από συμπαίκτη του, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί οι τρεις αλλαγές του Εθνικού, οι εντυπωσιακές λασπομαχίες των ποδοσφαιριστών, οι φίλοι και των δύο ομάδων στις κερκίδες του γηπέδου
Man of the match: Φαρμάκας Ν. και Καμάνι Ν. ξεχώρισαν από τους φιλοξενούμενους, με τον πρώτο να απασχολεί συνεχώς τους αμυντικούς και να ευστοχεί στο κρίσιμο πέναλτι και τον δεύτερο να καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα και να παρεμβαίνει έγκαιρα και ψύχραιμα στο χώρο της άμυνας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Κατέλα που κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του τερματοφύλακα του Εθνικού Κατερίνης.