Βλέπει Ευρώπη ο ΠΑΣ!

Βλέπει Ευρώπη ο ΠΑΣ!

Σπουδαία νίκη κόντρα στον Πλατανιά, πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε με 1-0 των Κριτικών και «πάτησε» έστω και προσωρινά στην πρώτη 5άδα. Χρυσός σκόρερ του αγώνα ο Ακόστα στο 53’.

 

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας μιας και το βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν τεράστιο, ΠΑΣ και Πλατανιάς πέταξαν ένα ημίχρονο χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία, πλην ενός καλού σουτ του Μενδρινού στο 29ο λεπτό.

 

Στην επανάληψη ο «Άγιαξ της ηπείρου» μπήκε δυνατά, πίεσε και έφτασε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο ματς, με τον Τζημόπουλο να αστοχεί προ κενής εστίας μετά από άστοχη έξοδο του Ολιμπά. Ότι δεν κατάφερε ο αμυντικός τους ΠΑΣ, κατάφερε ο Ακόστα 2 λεπτά αργότερα, βάζοντας το πόδι σε σουτ του Ίλιτς με την μπάλα να παίρνει παράξενη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του Πλατανιά. Στο 60’ οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία να καθαρίσουν το παιχνίδι με τον Γιάκο να νικιέται από το δοκάρι ενώ στο 73’ ο Κοροβέσης δεν πρόλαβε οριακά την νέα άστοχη έξοδο του Ολιμπά. Στο τελευταίο τέταρτο ο Πλατανιάς κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βελλίδη.

 

Το τελευταίο σφύριγμα του Ηλία Σπάθα, βρήκε την ομάδα των Ιωαννίνων στην 5η θέση, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Παναιτωλικό, ενώ αυτήν της Κρήτης σε πολύ δύσκολη θέση μιας και παρέμεινε εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

 

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Χαρίσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Ακόστα, Κοροβέσης  Μανιάς 

 

Πλατανιάς: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα, Μπανανά, Δημήτρης, Μενδρινός, Μαχαμάτ, Αγκιλέρα, Γιακουμάκης, Αποστολόπουλος, Τόρες