METROPOLIS 95.5

Τοπαλίδης για Μπασινά-Αμανατίδη: «Δυνατά ονόματα, έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους»

Ο Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε στο Metropolis 95.5
Τοπαλίδης για Μπασινά-Αμανατίδη: «Δυνατά ονόματα, έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους»

Ο Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε στο Metropolis 95.5 για τη συνεργασία του Ηρακλή με τους δύο πρώην διεθνείς παίκτες, τον Άγγελο Μπασινά και τον Γιάννη Αμανατίδη.

«Είναι δύο δυνατά ονόματα. Ο Μπασινάς ήταν από την αρχή που ξεκινήσαμε μέχρι την κατάκτηση του Euro 2004 δυνατή μονάδα και προσωπικότητα. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και όταν σταματήσαμε περιμέναμε και οι δύο να πάρουν πόστα. Τον Αμανατίδη τον γνωρίζω από μικρό παιδί στη Γερμανιά. Έχουν πολλές παραστάσεις» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο Ρεχάγκελ ξέρετε τι έλεγε πάντα; Σημασία έχουν και οι καλοί παίκτες. Η Γερμανία, θυμάμαι, είχε πάρει νέο προπονητή και τεχνικό διευθυντή τον Ρούντι Φέλερ, που είναι το δεύτερο όνομα στη Γερμανία πίσω από τον Μπεκενμπάουερ, αλλά μας είχε πει αυτό. Εμείς στην Εθνική είχαμε καλούς παίκτες, ήμασταν τυχεροί. Στην Ελλάδα πρέπει να έχεις μάτι, να βρίσκεις ποδοσφαιριστές, γιατί εδώ είναι δύσκολο να έρθει καλός ξένος παίκτης.

Τον Μπασινά, όπως τον έχω γνωρίσει εγώ ως παίκτη, ήταν αρχηγικός και έξυπνος. Ο Ρεχάγκελ πάντα το έλεγε. Συντέλεσε πολύ στην επιτυχία μας. Στον αγωνιστικό χώρο είχε καλό μάτι, πιστεύω να κάνει και τώρα καλές επιλογές.

Ο Ζαγοράκης ήταν παίκτης με τρομερές ηγετικές ικανότητες. Όταν έχεις τέτοιον χαρακτήρα είσαι για όλα τα πόστα. Είχαμε πει τότε στον Γκαγκάτση ότι όλοι οι παίκτες που ήταν στο Euro πρέπει να πάρουν θέση στην ΕΠΟ για να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, αλλά στην Ελλάδα λειτουργούν αλλιώς τα πράγματα. Πιστεύαμε ότι θα αξιοποιηθούν. Ξέρω ότι Μπασινάς και Αμανατίδης έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους».

Ηρακλής: Μπασινάς-Αμανατίδης «συμπαίκτες» ξανά, σε νέα πόστα

Ο Ηρακλής ενισχύεται αρχικώς στελεχιακά με ανθρώπους που έχουν σπουδαίο ποδοσφαιρικό παρελθόν, γνώση του αντικειμένου και εξέλιξη στα σημερινά δεδομένα. Τελευταία προσθήκη είναι αυτή του Γιάννη Αμανατίδη, μετά τον Άγγελο Μπασινά, σπουδαίων προσωπικοτήτων που συνυπήρξαν για καιρό στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου την προηγούμενη δεκαετία.

Πλέον έχουν «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια, όμως με δεδομένη αγάπη για το ποδόσφαιρο και εξέλιξη στο αντικείμενο που ακολουθούν μετά την «ενεργό δράση», Άγγελος Μπασινάς και Γιάννης Αμανατίδης θα συνεργαστούν στον Ηρακλή από διαφορετικά πόστα. Δύο πρόσωπα που δεν είναι καθόλου άγνωστα μεταξύ τους, που έχουν συνυπάρξει αγωνιστικά στην Εθνική Ελλάδας, που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, αλλά έχουν αγωνιστεί και ως αντίπαλοι.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ