Το άγνωστο κόλπο που βάζει τέλος στα θολωμένα τζάμια...
Από ελαφρώς εκνευριστικά έως και επικίνδυνα μπορεί να είναι τα θολωμένα τζάμια στο αυτοκίνητο τα κρύα πρωινά με υγρασία, ειδικά όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου βιάζεται να ξεκινήσει και δεν περιμένει το air condition να ολοκληρώσει τη δουλειά του.
Με θολωμένα τζάμια ο κίνδυνος να μην αντιληφθούμε κάποιο άλλο όχημα που διασταυρώνεται με την πορεία μας, ή ακόμη χειρότερα κάποιον ευάλωτο χρήστη του δρόμου είναι μεγάλος και έτσι αυξάνεται δραστικά και η πιθανότητα ατυχήματος.
Ευτυχώς, εκτός από τη χρήση του συστήματος ψύξης/θέρμανσης ενός αυτοκινήτου για να ξεθολώσουν τα τζάμια του, ο οδηγός μπορεί να εφαρμόσει και μια σειρά από κόλπα, τα οποία μάλιστα «δουλεύουν» 24 ώρες το 24ωρο και δεν απαιτούν καμία προσπάθεια από μέρους του.
Ίσως το κόλπο που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι οδηγοί και μπορούν να κάνουν ακόμη και τζάμπα είναι να τοποθετήσουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους φακελάκια γέλης πυριτίου.
Τα φακελάκια γέλης πυριτίου ίσως να μην τα έχετε ακούσει ποτέ με την επίσημη ονομασία τους καθώς συνήθως τα αναφέρουμε ως φακελάκια σιλικόνης. Σίγουρα όμως τα έχετε δει «άπειρες» φορές καθώς χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλούς κλάδους της βιομηχανίας για να κρατούν μακριά την υγρασία από προϊόντα όπως υποδήματα και τσάντες, ακόμη και φάρμακα και φαγητά.
Με την επιγραφή «DESICCANT» και «SILICA GEL», τα φακελάκια σιλικόνης μπορείτε να τα συγκεντρώσετε από προϊόντα που αγοράζετε, όπως τα προαναφερθέντα και έπειτα να τα τοποθετήσετε στην καμπίνα του αυτοκινήτου σας μέσα σε ένα σακουλάκι «διχτάκι».
Μπορείτε επίσης να τα προμηθευτείτε απευθείας από κατάστημα και να τα αξιοποιήσετε έτσι άμεσα στο αυτοκίνητό σας με την τιμή λιανικής για κάθε φακελάκι να βρίσκεται μεταξύ 0,03 και 0,04 ευρώ ανά φακελάκι και για συσκευασία 200 τεμαχίων στα 7-8 ευρώ.
Ανάλογα και με τα επίπεδα υγρασίας του περιβάλλοντος στο οποίο κινείστε τα ίδια φακελάκια μπορούν να χρησιμοποιούνται για ένα χρονικό διάστημα από περίπου ένα έως και τρία χρόνια.
Τα φακελάκια γέλης πυριτίου θα φανούν ακόμη πιο χρήσιμα στα αυτοκίνητα παλιότερης τεχνολογίας που δεν έχουν air condition απορροφώντας και εκεί ένα μεγάλο μέρος της υγρασίας όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι για να εξασφαλίσουμε λιγότερο θόλωμα στα τζάμια του αυτοκινήτου μας θα πρέπει να τα διατηρούμε όσο το δυνατό πιο καθαρά. Φροντίζουμε απομακρύνουμε ρύπους και σκόνη από τις εσωτερικές τους επιφάνειες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα αφού αυτά συγκεντρώνουν πιο εύκολα υγρασία σε σχέση με μια καθαρή γυάλινη επιφάνεια και έτσι μεγεθύνεται και το πρόβλημα με το θόλωμα των τζαμιών.
carandmotor.gr
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook