Μετά το τέλος των διοργανώσεων σε Βασιλεία και Βιέννη, τα βλέμματα στρέφονται στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, για το τελευταίο μεγάλο τουρνουά του ημερολογίου του 2024. Εξαιρετικό και το ενδιαφέρον με το στοιχημα, αφού τα φαβορί στο χιλιάρι του Παρισιού ξεκινούν από το 2.65 (Τζόκοβιτς) και 4.75 (Αλκάραθ). Και σίγουρα κάποιος λόγος θα υπάρχει.
Η απόσυρση του Φέντερερ και η επικείμενη απόσυρση του Ναδάλ, φέρνει πονοκέφαλο σε μπουκ και παίκτες. Αφού με εξαίρεση το Σέρβο κάτοχο 24 Grand Slams, δεν υπάρχει τενίστας που να είναι σταθερά ικανός να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα τουρνουά. Ακόμα και ο Κάρλος Αλκάραθ, που αντιμετωπίστηκε ως το παιδί – θαύμα και το next best thing του παγκοσμίου τένις, φαίνεται πως μπορεί να μείνει από δυνάμεις σε συγκεκριμένες περιόδους της χρονιάς. Ενώ ο αποκλεισμός του από τον τελικό του US Open φαίνεται πως τον εξουθένωσε και ψυχολογικά.
Οι αποδόσεις για τα νούμερο 1 και 2 του ταμπλό μας προκαλούν ένα μικρό προβληματισμό. Έχει κίνητρο ο Νόλε, που βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας στη γενική κατάταξη, για να κάνει τα γνωστά τεντώματα και σπαγγάτ εντός γηπέδου; Με δεδομένο μάλιστα πως στα 36 του θα πρέπει να προσέχει ακόμα περισσότερο το κορμί του ώστε να είναι σε κατάσταση να προσθέσει 1-2 ακόμα Grand Slam στη συλλογή του, εντός του 2024; Η μόνη παγίδα για τον Τζόκοβιτς είναι πως πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό. Κάτι που σημαίνει πως αν δεν πάει αρκετά ψηλά στη φετινή διοργάνωση θα χάσει αρκετούς πόντους στην κατάταξη. Που και πάλι δύσκολα θα τον βάλουν σε μπελάδες, ειδικά αν ο Αλκάραθ δεν φτάσει ως τα ημιτελικά. Θα το ρισκάρει όμως; Η αλήθεια είναι πως ο Σέρβος δε μας φαίνεται για τύπος που του αρέσει ο τζόγος.
Για το δεύτερο φαβορί η ανάλυση είναι λιγάκι πιο σύνθετη. Έχει το σθένος και το απόθεμα δύναμης ο Αλκάραθ για να βάλει 1000 πόντους στο σακούλι του; Η περσινή διοργάνωση απέδειξε πως ακόμα και το κορμί – φαινόμενο (όπως το χαρακτήρισαν αρκετοί) χρειάζεται διαχείριση στο τέλος της σεζόν. Η απόσυρσή του στα προημιτελικά άνοιξε το δρόμο στο Ρούνε για να φτάσει ως την κατάκτηση του τροπαίου. Αλλά και προβλημάτισε το team του Ισπανού, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη. Αφού ανέδειξε προβλήματα στη διαχείριση φόρτου που έγινε μέσα στη σεζόν. Κάτι που παραμένει ερωτηματικό και φέτος, μιας και η παρουσία του στο δεύτερο μισό του 2023 έχει αρκετές μεταπτώσεις.
Από κει και πέρα η λίστα με τα φαβορί παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ως Έλληνες θα κοιτάξουμε πρώτα τις προβλέψεις των στοιχηματικών για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Που με έκπληξη είδαμε στο 26.00. Ναι, ο πρωταθλητής μας δε διανύει την καλύτερη σεζόν της ζωής του. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Παρίσι. Και επίσης πως χρωστάει μια καλή εμφάνιση σε μεγάλο τουρνουά εντός του 2023. Μπορεί η κατάκτηση του τίτλου να είναι ένα τραβηγμένο σενάριο αλλά αν είναι να ποντάρουμε σε μία έκπληξη για το φετινό Masters του Παρισιού, αυτή θα προτιμούσαμε να είναι του δικού μας Στέφανου.
Ο νικητής του περσινού τουρνουά, Χόλγκερ Ρούνε, βρίσκεται ακόμα πιο χαμηλά από το Στέφανο. Στο 41.00. Ισχύει πως έχει προβληματίσει μές στη χρονιά αλλά υπάρχει πάντα το διακύβευμα των πόντων που θα χάσει αν δεν πάει αρκετά μακριά. Γιαυτό θα τον βλέπαμε λίγο ψηλότερα στη λίστα. Από κει και πέρα, η τύχη θα πρέπει να σας βοηθήσει σε αυτό το τρελό καλεντάρι του τελευταίου τριμήνου του 2023. Κοιτώντας τη στοιχηματικές για εναλλακτικές των αγορών για το νικητή, πέσαμε πάνω στην εξαιρετική ποικιλία στοιχημάτων που προσφέρουν κάποιες από αυτές.
Στη Novibet για παράδειγμα, μας άρεσε το 1.40 στο ΟΧΙ του Unseeded φιναλίστ. Και για επιλογή σε Bet Builder. Ενώ το ενδιαφέρον μας κέντρισε και η στήλη με τα φόρκαστ (1-2). Μερικά ωραία ζευγάρια με αρκετές πιθανότητες αλλά και εξαιρετικές αποδόσεις. Για παράδειγμα το 18.00 των Αλκάραθ – Σίνερ, το 36.00 στην επανάληψη του τελικού της Βιέννης μεταξύ Σίνερ και Μεντβέντεφ και το 4.50 για το πολύ πιθανό Τζόκοβιτς – Αλκάραθ. Για τους φίλους της τύχης, η ήττα του στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς αυτή τη στιγμή πληρώνει 41.00. Όχι κι άσχημα για τον Στέφανο που κάποια στιγμή εντός του 2023 θα πρέπει να θυμηθεί τον παλιό καλό του εαυτό.