Τι έκανε και τι στοχεύει

Τι έκανε και τι στοχεύει

Η βαθμολογική συγκομιδή του Αρη και περισσότερο η διαφορά των δέκα βαθμών που απέκτησε από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ανάγκασαν τον Νίκο Αναστόπουλο στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση –μετά τον αγώνα με τον Εβρο Σουφλίου- να πει ότι «ο πρώτος στόχος μας επετεύχθη».

 

Δεν έχει και άδικο ο 58χρονος προπονητής, αφού είναι σαφές και από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στα πρώτα 16 παιχνίδια πρωταθλήματος ότι είναι το αφεντικό της κατηγορίας και μόνο εκ θαύματος μπορεί να χάσει φέτος την άνοδο.

 

Στοίχημα, πάντως, αποτελεί για τον «Αναστό» η συνέχεια της πορείας πρωταθλητισμού που κατέγραψε στον πρώτο γύρο, αφού πέρα από το γεγονός ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με ευκολία, ο ίδιος θα καταγράψει προσωπικό ρεκόρ νικών σε πάγκο ομάδας, σε μία σεζόν, το οποίο μέχρι σήμερα κατέχει ως προπονητής του ΟΦΗ στη Β’ Εθνική (2010-2011) με 23 νίκες 7 ισοπαλίες, ισάριθμες ήττες.

 

Η «Μetrosport» καταγράφει σήμερα την πορεία του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και τις προσδοκίες που έχει για το μέλλον της ομάδας, τόσο στον δεύτερο γύρο όσο και για την επόμενη μέρα, η οποία θα βρει τον Αρη στην FootballLeague.

 

ΤΙ ΕΚΑΝΕ

 

1 ΤΑΚΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Παραλαμβάνοντας μία ομάδα που δημιουργήθηκε… σε μία νύχτα, με ποδοσφαιριστές δίχως προετοιμασία και με τον χρόνο να τον πιέζει,  λογικό ήταν οι πρώτες κινήσεις του να χαρακτηριστούν αναγνωριστικές. Οσο περνούσαν οι αγωνιστικές, όμως, ο Αρης γινόταν όλο και πιο «ομάδα», ο κόουτς βρήκε τα… πατήματά του και έναν κορμό με τον οποίο πορεύτηκε για τα 16 παιχνίδια.

 

Επέμεινε στο 4-4-2, με τον Τάτο ή τον Κόκε εσωτερικό χαφ, έφερε πιο κοντά τις γραμμές και πολλοί αυτοματισμοί έχουν στόχο να αναπτύσσεται ο Αρης από τα άκρα ώστε να διασπώνται πιο εύκολα οι κλειστές άμυνες των αντιπάλων.

 

2 ΕΔΩΣΕ ΚΙΝΗΤΡΟ

Από την πρώτη αγωνιστική η διαφορά ποιότητας του Αρη με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου ήταν εμφανής. Εύκολα ή δύσκολα οι νίκες ήρθαν και κάποια ματς μετατράπηκαν σε… αγγαρεία. Ο Αναστόπουλος προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να δώσει στους παίκτες του κίνητρα ώστε να τους κρατήσει «ζεστούς» για την χρονιά-μαρτύριο, κυρίως μέσα από τις ομιλίες του στα αποδυτήρια.

 

3 ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Από τα πρώτα πράγματα που επέβαλλε, είναι η πειθαρχία. Λάτρης αυτής ο Νίκος Αναστόπουλος, έδωσε στους ποδοσφαιριστές του να καταλάβουν ότι αγωνιστικά η χρονιά μπορεί να είναι –θεωρητικά- εύκολη, αλλά δεν παύει ο Αρης να είναι Αρης και όχι ερασιτεχνικό σωματείο!  Εβαλε νόμους στα αποδυτήρια για συμπεριφορές, πειθαρχικά παραπτώματα και συγκεκριμένα ωράρια. Ορισμένοι ποδοσφαιριστές μάλιστα υπέπεσαν σε παραπτώματα και την «πλήρωσαν» προειδοποιητικά από τον κόουτς. 

 

ΤΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ

 

1 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΑΜΑ

Μπορεί ο ίδιος να μην παραδέχεται ότι ο κόσμος χρειάζεται και λίγο θέαμα για να τον παρασύρεις να έρθει πιο μαζικά στο γήπεδο, σε μία χρονιά-μαρτύριο για όλους, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

 

Πόσω μάλλον όταν το ρόστερ του αποτελείται από ποιοτικές μονάδες επιπέδου SuperLeague και για τα δεδομένα της κατηγορίας έχουν την δυνατότητα να αποδώσουν πιο θεαματικό ποδόσφαιρο.

 

Ναι μεν ο βασικός στόχος είναι η όσο πιο γίνεται γρήγορη άνοδος, από την άλλη όμως ο κόσμος θέλει κίνητρο. Ειδικά όταν απουσιάζουν τα ντέρμπι και η χρονιά από την αρχή φάνηκε… τυπική διαδικασία.

 

2 ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΟΡΜΟ

Με την έναρξη του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κάποιοι ποδοσφαιριστές θα περάσουν… δοκιμαστικά ενόψει της επόμενης σεζόν. Ο Νίκος Αναστόπουλος ήδη ετοιμάζει το προσχέδιό του και θα κληθεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να έχει καταλήξει στον βασικό κορμό που θα αποτελείται από ποδοσφαιριστές της εμπιστοσύνης του και οι οποίοι θα ταιριάζουν στη φιλοσοφία του για την FootballLeague. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν μπορεί να κρατήσει όλο το φετινό του υλικό και την επόμενη σεζόν, άρα αναγκαστικά θα προβεί σε ξεσκαρτάρισμα.

 

3 ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο 58χρονος προπονητής χαίρει της εκτίμησης όλων των παικτών του ρόστερ του. Και αυτών που κάθε Κυριακή αγωνίζονται βασικοί, και αυτών που δεν έχουν αγωνιστεί λεπτό. Πρέπει ωστόσο κάποιους να τους κερδίσει αγωνιστικά καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα τα αναμενόμενα (βλ. Ν’ Λουντούλου, Πόι, Καζναφέρης κ.α.).

 

Να βρει το «κουμπί» τους, ή ακόμη και την θέση τους στο γήπεδο ούτως ώστε να τους τσεκάρει διαφορετικά, ενώ βασικό κομμάτι είναι και η ενότητα την οποία πρέπει να διατηρήσει στα αποδυτήρια.

 

Μέχρι τώρα τον βοηθούν αρκετά στο κομμάτι αυτό  τα αποτελέσματα, αλλά σε μία στραβή… ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, πόσω μάλλον όταν στο ίδιο «δωμάτιο» είναι πολλές προσωπικότητες μαζί.