Πολύ καλά κινήθηκε η νέα ταινία "Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει", κατά το πρώτο τετραήμερο προβολής της, καθώς έκοψε 137.128 εισιτήρια, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού.
Η ταινία έκοψε 75.316 εισιτήρια σε 77 αίθουσες στην Αθήνα και συνολικά 137.128 εισιτήρια σε 163 αίθουσες σε όλη την Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Ένας Άλλος Κόσμος", η οποία είχε κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, είχε κάνει 95.343 εισιτήρια σε 158 αίθουσες προβολής.
Η ταινία του Τζ.Τζ.Αμπραμς κατέκτησε την πρωτιά και μεταξύ των άλλων ταινιών που έκαναν πρεμιέρα την ίδια μέρα. Το "Η Μητέρα Μου" έκανε 2.306 εισιτήρια σε 6 αίθουσες, το "Joy" με την Τζένιφερ Λόρενς έκανε 11.312 εισιτήρια σε 24 αίθουσες προβολής, ενώ το "Point Break" έκοψε 8.843 εισιτήρια σε 35 αίθουσες.
Παγκοσμίως, όπως αναφέρει το in.gr, το νέο Star Wars έχει ήδη ξεπεράσει το ένα δισ. δολάρια σε χρόνο ρεκόρ, ενώ μόνο στις ΗΠΑ έχει κάνει εισπράξεις 544,6 εκατομμύρια δολαρίων.