Θεσσαλονίκη: Με εισαγγελική παρέμβαση σβήστηκε το γκράφιτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης»
Στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας βρέθηκε το γκράφιτι, το οποίο σχεδιάστηκε σε εξωτερικό τοίχο του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης», στη Θεσσαλονίκη.
Με αφορμή αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν το μήνυμα που αποτυπώνεται στο γκράφιτι συνιστά προτροπή ή υποκίνηση σε βία κι εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.
Λίγες ημέρες αργότερα και μετά την παρέμβαση εισαγγελέα το γκράφιτι σβήστηκε, καθώς στον τοίχο μπήκε μαύρη μπογιά.
Απεικονιζε δύο ανθρώπους με κεφάλια μπουλντόγκ να κρατούν ρόπαλα και από δίπλα τους πεσμένους τέσσερις ανθρώπους με διαφορετικά χρώματα (άσπρο, μπλε, κόκκινο, πράσινο) και μήνυμα "Beat the Bastards".
Έτσι, διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν το μήνυμα που αποτυπώνεται στο γκράφιτι συνιστά προτροπή ή υποκίνηση σε βία κι εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να εξεταστεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.