Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές αλλαγές το Σάββατο (9/5) λόγω Fly Over-Σε ποιο σημείο κλείνει ο Περιφερειακός
Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη λόγω των εργασιών κατασκευής του Fly Over, με τον Περιφερειακό να κλείνει εκ νέου το βράδυ του Σαββάτου (9/5).
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα εφαρμοστεί καθολικός αποκλεισμός κυκλοφορίας στην Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό, στο ρεύμα προς ανατολικά, από τις 22:15 έως τις 05:00 της επόμενης ημέρας. Η διακοπή θα αφορά το τμήμα μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ5 (Παπαγεωργίου) και Κ6 (Μετεώρων).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τα οχήματα με κατεύθυνση προς Χαλκιδική και αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα εκτρέπονται υποχρεωτικά μέσω της εξόδου προς Σκλαβενίτη στην Ευκαρπία. Η κυκλοφορία θα διοχετεύεται μέσω των οδών Γιάννη Ρίτσου και Θησέως, με τελικό προορισμό τη Λεωφόρο Στρατού.
Αρχικά, οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις είχαν προγραμματιστεί για το βράδυ της Παρασκευής (8/5). Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα τροποποιήθηκε λόγω των προβλέψεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με τις αρμόδιες αρχές να μεταθέτουν τις εργασίες μία ημέρα αργότερα.
Η σχετική ενημέρωση της Τροχαίας αναφέρει χαρακτηριστικά πως:
- Θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά (οχήματα διερχόμενα από ΤΙΤΑΝ), στο ύψος του Κλάδου εξόδου προς Ευκαρπία (Δημοτικό Γήπεδο). Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από τον Κλάδο Εξόδου προς Ευκαρπία και με κατάλληλη πληροφοριακή σήμανση μέσω του κέντρου πόλης (ενδεικτικά μέσω της Λεωφόρου Στρατού).
- Τα οχήματα που κινούνται από το κύριο ρεύμα πορείας της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής οδού (ρεύμα προς Ανατολικά) θα εκτρέπονται υποχρεωτικά στην έξοδο προς Σκλαβενίτη (Ευκαρπία) και θα κατευθύνονται μέσω του Κόμβου Σκλαβενίτη, Γιάννη Ρίτσου και Θησέως προς τη Λεωφόρο Στρατού.
- Επισημαίνεται ότι δεν θα διεξάγεται η είσοδος των οχημάτων προς την Εσωτερική Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (ρεύμα πορείας προς Ανατολικά) από την ράμπα εισόδου που βρίσκεται στο ύψος των Νοσοκομείων.
Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Πότε παραδίδεται η επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά: Το 2027 το Fly Over
- Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη δε σταματά στο μετρό, στις ράγες ή στο Flyover»
- Θεσσαλονίκη-Fly Over: Σε πλήρη εξέλιξη η κατεδάφιση της γέφυρας Αγίου Παύλου (pics/vid)
- Fly Over: Νέες αλλαγές στον Περιφερειακό λόγω κατεδάφισης της γέφυρας του Αγίου Παύλου