Θέλουν VAR και στο Champions League

Θέλουν            VAR      και      στο             Champions League

Μετά την εφαρμογή του VAR στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η UEFA έχει βλέψεις να το χρησιμοποιήσει και στο Champions League.

 

Σύμφωνα με τους "Times", η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αναζητά ένα πλάνο ώστε να εφαρμόσει την διαδικασία για την φετινή σεζόν και μάλιστα απο την προημιτελική φάση.

 

Η πρόταση θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Μονακό από τα μέλη της Επιτροπής Διοργανώσεων των συλλόγων, προκειμένου στη συνέχεια να δοθεί η τελική απόφαση στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

 

Μέχρι τώρα η UEFA εμφανιζόταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας την έλλειψη διαιτητών με εμπειρία στη χρήση video αλλά και την έλλειψη υποδομής στα γήπεδα.

 

Μάλιστα, ο πρόεδρος της UEFA, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Gazzetta dello Sport τον περασμένο Απρίλιο δήλωσε πως το VAR θα εφαρμοστεί την σεζόν 2020-19. Ωστόσο, τα δεδομένα των διαδικασιών άλλαξαν.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο οχτώ από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν VAR (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία), ενώ η Premier League, θα ξεκινήσει αυτή τη σεζόν να δοκιμάσει το σύστημα σε 60 αγώνες του FA και του League Cup.