Θ. Μπαμπάτσικος: Κρέμασε τα γάντια του έχοντας ως συμπαίκτη του τον γιο του (τερματοφύλακας και αυτός)
Ο Θωμάς Μπαμπάτσικος ολοκλήρωσε μια πολύχρονη ποδοσφαιρική καριέρα ως τερματοφύλακας, έχοντας συμπαίκτη του στην ίδια ομάδα, στους Σκίουρους, τον γιο του Βαγγέλη.
Να αναφέρουμε ότι ήταν μια ιστορική χρονιά για τον σύλλογο καθώς πέτυχε για πρώτη φορά την άνοδο στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας.
Ο Θωμάς Μπαμπάτσικος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή μόλις στα 16 του χρόνια από την ανδρική ομάδα του Μακεδονικού Λητής, όπου αγωνίστηκε έως τα 19, πριν ακολουθήσει μία αξιόλογη πορεία σε ομάδες όπως τα Τρίκαλα, οι Λύκοι και ο Παύλος Μελάς στη Γ’ Εθνική, καθώς και στην ΑΕΑ στη Δ’ Εθνική.
Τα τελευταία 22 χρόνια αγωνιζόταν εκ νέου στον Μακεδονικό Λητής, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με 14 συνεχόμενα χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, αποτελώντας σημείο αναφοράς κάτω από τα δοκάρια.
Το πιο ξεχωριστό στοιχείο της μεταγραφής του τον Ιανουάριο στην ομάδα των Σκίουρων ήταν ότι βρέθηκε συμπαίκτης με τον γιο του, Βαγγέλη, σε μία σπάνια και ιδιαίτερα όμορφη ιστορία για το ελληνικό ποδόσφαιρο με την επισήμανση ότι και αυτός αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.
Ο Θωμάς Μπαμπάτσικος με τοποθέτηση του για το φινάλε της καριέρας του ως τερματοφύλακας επισήμανε: « Το να κλείσω τα 28 χρόνια πορείας μου στον χώρο του ποδοσφαίρου με αυτή την εικόνα, συμπαίκτης με τον γιο μου και μάλιστα με άνοδο, είναι κάτι που δεν συγκρίνεται ή που δε άλλαζα με όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου. Οτι και να πω ή αισθανθώ είναι λίγο. Η ενεργός δράση σταματάει για μένα κάπου εδώ, το ποδόσφαιρο όμως ποτέ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα των shooters fc (Σκίουροι) και όλων των υπέροχων ανθρώπων και ποδοσφαιριστών εκεί, για αυτή την ευκαιρία που μου έδωσαν».