«Ταφόπλακα» στα όνειρα της Νάπολι έβαλε η Ουντινέζε!
Η Νάπολι πήρε στο «Φρίουλι» με αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα τη διατηρήσει σε τροχιά τίτλου. Όμως οι «παρτενοπέι» τα έκαναν μαντάρα, καθώς ηττήθηκαν με 3-1 από την Ουντινέζε και πλέον η Γιουβέντους όχι μόνο παρέμεινε στην κορυφή, αλλά αύξησε στους έξι βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και πήραν το προβάδισμα στο 13' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες. Οι «παρτενοπέι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και έφθασαν στην ισοφάριση στο 24ο λεπτό με τον συνήθη ύποπτο, Γκονσάλο Ιγκουαΐν που πέτυχε το 30ό γκολ σε 31 αναμετρήσεις στο εφετινό πρωτάθλημα.
Η Ουντινέζε θα μπορούσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα, όμως ο Γκάμπριελ έπιασε αυτή τη φορά το πέναλτι του Φερνάντες και κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Παρόλα αυτά, o Βραζιλιάνος γκολκίπερ μετατράπηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή, αφού λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους έκανε λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Φερνάντες να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι, διαμορφώνοντας το 2-1 για την ομάδα του.
Το έργο της ομάδας του Μαουρίτσιο Σάρι έγινε ακόμη δυσκολότερο στο 57', καθώς ο Σιρίλ Τερό ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.
Η αποβολή του Γκονσάλο Ιγκουαΐν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 76ο λεπτό ήταν καταδικαστική για τη Νάπολι, η οποία δεν κατάφερε στα εναπομείναντα λεπτά να κάνει την ολική επαναφορά.
Aναλυτικά τα αποτελέσματα:
Σάββατο 2/3
Κάρπι – Σασουόλο 1-3
Γιουβέντους – Έμπολι 1-0
Κυριακή 3/3
Ουντινέζε – Νάπολι 3-1
Αταλάντα – Μίλαν (16:00)
Κίεβο – Παλέρμο
Φιορεντίνα – Σαμπντόρια
Τζένοα – Φροζινόνε
Λάτσιο – Ρόμα
Ίντερ – Τορίνο (21:45)
Δευτέρα 4/3
Μπολόνια – Βερόνα (21:45)