Συγκινεί ο Μάριο Μπόνι για τον Ορτίθ: «Η καρδιά μου κλαίει» (pic)

Θλίψη στον κόσμο του μπάσκετ προκάλεσε η είδηση του Χοσέ «Πικουλίν» Ορτίθ σε ηλικία 62 ετών.
Συγκινεί ο Μάριο Μπόνι για τον Ορτίθ: «Η καρδιά μου κλαίει» (pic)

Θλίψη στον κόσμο του μπάσκετ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Χοσέ «Πικουλίν» Ορτίθ σε ηλικία 62 ετών.

Ο βετεράνος Πορτορικανός καλαθοσφαιριστής αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας τα τελευταία χρόνια καθώς έδινε μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα τελευταία 24ωρα η υγεία του παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση με αποτέλεσμα σήμερα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όπως είναι εύλογο, ιδιαίτερα συγκλονισμένοι είναι οι καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι συνυπήρξαν μαζί του στις ομάδες που αγωνίστηκε. Ένας εξ αυτών και ο πρώην συμπαίκτης του στον Άρη, ο Μάριο Μπόνι.

Ο Ιταλός άλλοτε φόργουορντ των «κιτρινόμαυρων» πόσταρε μια ιδιαίτερη συγκινητική ανάρτηση στα social media, με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Ορτίθ.

«Σας χαιρετώ. Αγαπητοί φίλοι, ο Χοσέ Πικούν Ορτίθ δεν ήταν απλώς ένας μεγάλος παίκτης, ήταν όλα όσα ελπίζατε από έναν συμπαίκτη. Πόσες ιστορίες, πόσες καταστάσεις μοιραστήκαμε, η καρδιά μου κλαίει. Είθε η γη να είναι φωτεινή για εσάς», έγραψε χαρακτηριστικά ο… «τρελός Ιταλός» των οπαδών του Άρη.

Ο Χοσέ «Πικουλίν» Ορτίθ και το ελληνικό μπάσκετ

Ο Πορτορικανός αθλητής, ο οποίος διέγραψε τεράστια καριέρα στα παρκέ τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, είχε εμφατικό πέρασμα από το ελληνικό μπάσκετ, όπου αγωνίστηκε κατά σειρά αγωνίστηκε σε Γ.Σ. Λάρισας, Ηράκλειο και Άρη. Με τους «κιτρινόμαυρους» κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1997, στην Προύσα με αντίπαλο την Τόφας, που ήταν ο δεύτερος ευρωπαϊκός για τον Αυτοκράτορα.

Μετά τον Άρη υπέγραψε στον ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν κατέγραψε επίσημη συμμετοχή με τον Δικέφαλο, καθώς ενεπλάκη σε υπόθεση ντόπινγκ με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ