METROPOLIS 95.5

Στοΐνοβιτς για άνοδο Απόλλωνα: «Υπήρχε πλάνο-Η διοίκηση έβαλε δυνατούς στόχους και τους πέτυχε»

Ο Ζόραν Στοίνοβιτς, προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μίλησε στο Metropolis 95.5
Στοΐνοβιτς για άνοδο Απόλλωνα: «Υπήρχε πλάνο-Η διοίκηση έβαλε δυνατούς στόχους και τους πέτυχε»

Ο Ζόραν Στοίνοβιτς, προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μίλησε στο Metropolis 95.5, για την άνοδο των «ροσονέρι» στην Super League 2 και το όραμα του Φώτη Μπαλτίδη.

«Ο Απόλλωνας και ο Πανθρακικός δίκαια κέρδισαν την άνοδο. Επένδυσαν και οικονομικά και αγωνιστικά, έκαναν μεγάλη προσπάθεια και ήρθε η σειρά τους. Πρέπει να αποδείξεις στο γήπεδο τι αξίζεις. Βγήκαμε γιατί είχαμε την καλύτερη ομάδα. Μετά την φυγή μου από τον Πανθρακικό, που είχε έναν κορμό, ήθελα να πάω στην Ξάνθη γιατί ήταν κοντά και είχε ένα ρόστερ που μου ταίριαζε. Είχε ψωμί, αλλά κατάλαβα ότι ο προπονητής δεν θα άλλαζε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μετά έγινε άμεσα η αλλαγή στον Απόλλωνα. Ζορίστηκα τον πρώτο μήνα πολύ, γιατί δεν ήμουν από την αρχή πρώτος προπονητής, μέχρι να παίξουμε το επιθετικό ποδόσφαιρο που ήθελα. Στα μεγάλα γήπεδα, όπως είναι το δικό μας και του Πανθρακικού, δεν μπορείς να κρυφτείς. Πρέπει να μάθουμε στους παίκτες πως να λειτουργούν.

Σε μικρά γήπεδα, στις Συκιές ή στο Κεραμίδι, είναι άλλη η τακτική. Στα μεγάλα πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο. Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη. Το έχουν παρακάνει οι ομάδες με τις πάσες πίσω στον τερματοφύλακα. Πάμε μπροστά για να έχει ουσία το ποδόσφαιρο. Να βάλουμε γκολ, όχι να έχουμε κατοχή 80-20 και να χάσουμε το ματς».

Για τους λόγους της επιτυχίας, τόνισε: «Αυτή η επιτυχία ήρθε γιατί υπήρχε ένα πλάνο. Ο Απόλλωνας σερνόταν τα προηγούμενα χρόνια στα τοπικά και η διοίκηση έβαλε δυνατούς στόχους και τους κατάφερε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές που είναι οι πρωταγωνιστές, στο προσωπικό και στον κόσμο. Όπου πηγαίναμε είχε 200-300 άτομα.

Θυμάμαι, παίζαμε φιλικό με τον Ηρακλή τον χειμώνα, ήταν κλειστό. Είχαμε κάποιες ιώσεις, αντέξαμε μία ώρα, ήμασταν αξιοπρεπέστατοι. Κάποια στιγμή είδαμε κάποιους πίσω, δεν ακουγόταν κανείς, Μετά το 60' τους έβαλα όλους, έγινε 4-0 περίπου στο 80' και ακούω ξαφνικά τραγούδι του Απόλλωνα. Θέλω να πω ότι πάνω στην πίκρα τραγουδούσαν. Αυτό έχει αυτό το σωματείο, είναι άρρωστοι Απολλωνιστές».

Για την απόφαση να διεξαχθεί η Super League 2 σε ενιαίο όμιλο, ανέφερε: «Μιλάμε για άλλο επίπεδο και για ενιαία Super League 2, όπως παλιά. Θα υπάρχει και ένα μπόνους, να αγωνίζεται παίκτης γεννημένος το 2007 υποχρεωτικά στην ενδεκάδα. Θα είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Πριν από δύο μήνες μιλήσαμε γενικά με τον πρόεδρο, ασχέτως αν μείνω εγώ ή όχι. Σε 20 ημέρες θα πρέπει να ξεκαθαρίσει για να τρέξει και η προετοιμασία. Αυτό που είπα ήταν επειδή έχουμε καλό κορμό με μερικές προσεκτικές κινήσεις και με σεβασμό θα μπορούσε η ομάδα να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία και μετά να έχει και υψηλότερες βλέψεις.

Ο Μπαλτίδης μου είπε ότι το όραμά του είναι να βοηθήσει κι άλλα τμήματα του Απόλλωνα και είτε είμαι εγώ είτε όχι του εύχομαι να πετύχει αυτό που θέλει. Να αφήσει το στίγμα του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ