Τη στήριξή τους στον Πάνο Ρούτσι, που για 23η ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας, εκφράζουν Έλληνες καλλιτέχνες, ζητώντας να ικανοποιηθεί άμεσα το διπλό αίτημά του.
Εν αναμονή των εξελίξεων μετά την έγκριση των δύο αιτημάτων του Πάνου Ρούτσι, ο οποίος έχασε τον γιο του, Ντένις, στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, συνολικά εκατό καλλιτέχνες υπογράφουν δημόσια έκκληση εν είδει κραυγής αγωνίας για τον απεργό πείνας, ο οποίος, όπως αναφέρει, δεν έχει στα χέρια του τα επίσημα έγγραφα για το επίσημο «ναι» στη διενέργεια τοξικολογικών και βιοχημικών εξετάσεων για τη σορό του παιδιού του.
Μεταξύ των καλλιτεχνών, που εκφράζουν δημόσια την αλληλεγγύη τους προς τον Πάνο Ρούτσι είναι η Δέσποινα Βανδή, ο Γιώργος Γαλίτης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Τζένη Διαγούπη, ο Βασίλης Λέκκας, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Φωτεινή Ντεμίρη, ο Στέλιος Ρόκκος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Στάθης Σταματουλάκος, η Ράνια Σχίζα και η Τάνια Τσανακλίδου.
Η ανακοίνωση των εκατό καλλιτεχνών
«Οι καλλιτέχνες που υπογράφουμε αυτή την έκκληση παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι, που έχασε τον 22χρονο γιο του Ντένις, στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.
Το αίτημα ενός πατέρα για εκταφή του παιδιού του για τη διενέργεια βιοχημικών/τοξικολογικών εξετάσεων είναι αυτονόητο σε ένα κράτος δικαίου. Η ηθική της κοινωνίας μας δεν μπορεί να αντέξει ένας πατέρας να βρίσκεται τρεις εβδομάδες σε απεργία πείνας, διακινδυνεύοντας την υγεία και τη ζωή του, για το αυτονόητο αίτημά του να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του. Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή προσπάθεια για μερική δικαίωση του αιτήματος αποτελεί πλέον μια αδιανόητη αναλγησία.
Ενώνουμε τις φωνές μας με την οικογένεια Ρούτσι και ζητάμε από όποιον είναι αρμόδιος να ικανοποιήσει άμεσα το πλήρες αίτημα του απεργού πείνας».