Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Πετρίς
Ο Ζερεμί Πετρίς αφίχθη πριν από λίγα λεπτά στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Οι «Κιτρινόμαυροι» ήρθαν σε συμφωνία με τη Γουότφορντ έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ και ο Γάλλος ακραίος αμυντικός έφτασε στην πόλη για να υποβληθεί σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο το οποίο θα έχει ισχύ για τα επόμενα 4 χρόνια.
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη ο Πετρίς, προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας του με τον Άρη. Ο Γάλλος ακραός αμυντικός θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών.
Στο παρελθόν ο Γάλλος με καταγωγή από τη Μαρτινίκα ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Paris FC και αγωνίστηκε στην Γκοτσιάνο, Σαρλερουά, Λέφσκι Σόφιας, Μπισέιγ και Τσάρκο Σέλο. Στην περσινή σεζόν με τη Γουότφορντ αγωνίστηκε σε 18 αναμετρήσεις.
Ξεχώρισε τον Μακούν για τα στόπερ
Ο Κρίστιαν Μακούν βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Άρη για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας και αποτελεί μία από τις περιπτώσεις που οι «κιτρινόμαυροι» δουλεύουν πιο έντονα τα τελευταία 24ώρα.
Ο 26χρονος διεθνής με τη Βενεζουέλα αγωνίζεται στη Λέφσκι Σόφιας, δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2027 και ο Άρης έχει ήδη καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του. Η περίπτωση του Μακούν δεν προέκυψε τις τελευταίες ώρες. Οι «κιτρινόμαυροι» τον παρακολουθούν εδώ μέρες, αναζητώντας έναν αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό που θα προσθέσει διαφορετικά χαρακτηριστικά στην υπάρχουσα γραμμή. Κι εδώ βρίσκεται ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της συγκεκριμένης επιλογής.
Ο Μακούν έχει τα χαρακτηριστικά και την εμπειρία ν’ αγωνιστεί τόσο σε τετράδα όσο και σε τριάδα στην άμυνα, ενώ η τεχνική του κατάρτιση τού επιτρέπει να χρησιμοποιηθεί και ως αμυντικός μέσος ή ακόμη και στο αριστερό άκρο. Για έναν Άρη που εξακολουθεί να αναζητά περισσότερες λύσεις στα μετόπισθεν, αυτή η πολυμορφία έχει τη δική της σημασία.