Σπάθας: «Ο Μπάμπα παραπλανεί τον τερματοφύλακα γιατί έχει ενεργό συμμετοχή»

Τι είπε ο πρώην διεθνής διαιτητής για την φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ
Σπάθας: «Ο Μπάμπα παραπλανεί τον τερματοφύλακα γιατί έχει ενεργό συμμετοχή»

Όπως συμβαίνει κάθε Κυριακή έτσι και χθες ο Ηλίας Σπάθας βρέθηκε στο στούντιο του «Super Μπάλα» για να σχολιάσει τις αμφισβητούμενες φάσεις των playoffs. 

Ο πρώην διεθνής διαιτητής αναφέρθηκε εκτενώς στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και στάθηκε ιδιαίτερα στην φάση του πρώτου τέρματος του Δικεφάλου. 

Όπως είπε το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Μπάμπα παραπλανεί τον τερματοφύλακα, μιας και έχει ενεργό ουσιαστικά στη φάση. 

Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το γκολ του ΠΑΟΚ, θεωρώντας ότι ο Μπάμπα ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που έκανε το σουτ ο Μιχαηλίδης και μετά την απόκρουση κινήθηκε προς την μπάλα επηρεάζοντας τη φάση. 

Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης έλεγαν ότι αντίστοιχη φάση υπήρξε στον αγώνα με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το γκολ του Γιαζίτσκι να ακυρώνεται. 

«Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει κίνηση στην μπάλα και ουσιαστικά παραπλανεί τον τερματοφύλακα που έχει δύο ποδοσφαιριστές μπροστά του. 

Ο ένας είναι σε θέση οφσάιντ και ο άλλος δεν είναι. 

Ο τερματοφύλακας παραπλανείται γιατί δεν ξέρει ποιος ουσιαστικά θα κάνει το σουτ. 

Αν θεωρήσουμε ότι η αρχική του θέση δεν είναι αρκετή, είναι αρκετή η κίνηση που κάνει και η ενεργός συμμετοχή που έχει γιατί παραπλανεί τον τερματοφύλακα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ