Για μια δίκαιη διαιτησία που προσπάθησε να αποδώσει δικαιοσύνη έκανε λόγο ο Ηλίας Σπάθας, στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Σχολιάζοντας τις τέσσερις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα, έκρινε πως ο Γερμανός ρέφερι, Ντάνιελ Σλάγκερ, πήρε τις σωστές αποφάσεις: «Είδα έναν διαιτητή που σ’ όλη την εξέλιξή του προσπάθησε να αποδώσει δικαιοσύνη και στο τέλος τα κατάφερε. Στο 4ο λεπτό έδωσε σωστά κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη στον Τζούριτσιτς. Δεν υπήρχε ένταση και επαφή στο κεφάλι» είπε αρχικά ο Ηλίας Σπάθας.
Όσον αφορά στη φάση που διαμαρτυρήθηκε ο Παναθηναϊκός για πέναλτι στην έξοδο του Τσιφτσή: «Ο τερματοφύλακας κάνει έξοδο και μπλοκάρει την μπάλα, όμως προτάσσει το γόνατό του. Είναι μια ενέργεια που δεν επιτρέπεται, δεν είναι σωστός τρόπος παιχνιδιού. Συμφωνώ όμως με τον διαιτητή που δεν έδωσε πέναλτι, καθώς ο τερματοφύλακας κοιτάζει την μπάλα, όχι τον αντίπαλο που τον βλέπει τελευταία στιγμή. Κρίνω φυσιολογική την επαφή. Σωστά δεν έδωσε πέναλτι».
Όσον αφορά σε δεύτερη φάση για πέναλτι που διαμαρτυρήθηκαν οι «πράσινοι», ο Ηλίας Σπάθας είπε: «Είναι φυσιολογικές κινήσεις αυτές, έχουμε επαφές, διεκδικήσεις. Δεν το θεωρώ παράβαση, σωστά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι».
Τέλος, όσον αφορά στο μαρκάρισμα του Σιώπη στον Κωνσταντέλια τόνισε: «Είναι μαρκάρισμα από πίσω, είναι ριψοκίνδυνο, όχι επικίνδυνο, δεν υπάρχει ένταση. Δεν είναι ψηλά, είναι στο έδαφος, χρεώνεται φάουλ και κίτρινη κάρτα, σωστά από τον διαιτητή».