Σνάουτσνερ στη «Μ»: «Ο Σφιντέρσκι τα… παστελώνει από παντού»

Σνάουτσνερ στη «Μ»: «Ο Σφιντέρσκι τα… παστελώνει από παντού»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΪΡΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΔΟΒΛΕΤΟΓΛΟΥ

 

Την Κυριακή στα Πηγάδια η Κ19 εξασφάλισε και μαθηματικά το Πρωτάθλημα έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε κάνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο το repeat. Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μίλησε στη “Μ” για αυτή τη τεράστια επιτυχία.

 

Μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία οδήγησαν και φέτος την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Πολωνός πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας αναφέρθηκε στο συστατικό της επιτυχίας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Κάρολ Σφιντέρσκι τον οποίο έχει πάρει από κοντά από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Τούμπα. “Για μένα το πιο σημαντικό στον Κάρολ είναι πως έχει το γκολ.

 

Εχει ένα πολύ καλό αριστερό πόδι και… παστελώνει το γκολ όπως και όπου θέλει στην αντίπαλη περιοχή” και θα συνεχίσει: “Εχει δείξει ότι διαθέτει πολύ καλά στοιχεία. Το σημαντικό είναι πως έχει όρεξη να δουλέψει, είναι μικρός σε ηλικία, έχει πολλές φιλοδοξίες και θέλει να γίνει καλύτερος”. Ζώντας από κοντά τον Σφιντέρσκι, ο Μίρο τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα προσαρμογής: “Το πρόβλημα είναι πως δεν μιλά τα αγγλικά αλλά θα τα μάθει. Το παιδί είναι ευχαριστημένο στον ΠΑΟΚ, προσπαθώ και εγώ να τον βοηθήσω αλλά είναι δυνατός και έχει άριστη ψυχολογία”.

  

«Τεράστια ποιότητα η Κ19»

 

 Η κουβέντα πήγε και στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την Κ19 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και πολύ εύκολα αυτή τη φορά: “Είμαστε μαζί ως επιτελείο αλλά και ως ρόστερ σχεδόν για τρία χρόνια με κάποια από αυτά τα παιδιά. Φάνηκε η ποιότητα των παικτών που έχουμε. Μετράμε μόνο νίκες και μια ισοπαλία φέτος και αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η ομάδα έχει τεράστια ποιότητα που απλά θέλουν στήριξη και σωστές επιλογές που πρέπει να γίνουν σε ότι αφορά το μέλλον τους αφού κάποια από αυτά ηλικιακά δεν θα μπορούν να είναι και του χρόνου μαζί μας”.

 

- Κάποια από αυτά τα παιδιά μπορούν να σταθούν στην πρώτη ομάδα την επόμενη σεζόν;

 

“Φέτος αυτό δεν μπορούσε να γίνει γιατί ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει το Πρωτάθλημα και αξίζουν συγχαρητήρια που το καταφέρνει. Την επόμενη σεζόν η ομάδα που θα συμμετέχει σε τρεις διοργανώσεις, μπορεί να δώσει ευκαιρίες σε κάποια από αυτά τα παιδιά. Είδατε ότι στην Εθνική Νέων που άγγιξε την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είχε επτά παίκτες από την ομάδα μας. Νομίζω λοιπόν ότι κάποια παιδιά αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία στην πρώτη ομάδα μια που τα παιχνίδια θα είναι πολλά αλλά αυτή η απόφαση ανήκει φυσικά στον προπονητή και στον Μάριο Μπράνκο. Εχουν όμως ποιότητα τα παιδιά αυτά”.

 

- Είναι σημαντικό πως ήδη κάποιοι παίκτες σας, προπονούνται με την πρώτη ομάδα;

 

“Ναι και όταν γυρίζουν στις δικές μας προπονήσεις μιλάμε μαζί τους και τους ρωτάμε πώς ένιωσαν. Υπάρχει διαφορά γιατί εκεί έχουμε να κάνουμε με άνδρες, έτοιμους ποδοσφαιριστές και όχι παιδιά. Αλλά είναι σημαντικό να παίρνουν αυτές τις εμπειρίες. Εμείς και του χρόνου θέλουμε στη νέα Κ19, γιατί θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές και θα έρθουν παιδιά από την Κ17, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε παίκτες και αυτή είναι η δουλειά μας. Ο Γκαρσία έχει κάνει φανταστική δουλειά και αυτό φαίνεται”.

 

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (3/4)

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ