Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Απολογήθηκε στον ανακριτή ο Μαυραγάνης-Τι υποστήριξε για τις κατηγορίες που του αποδίδονται
Λίγη ώρα μετά την απολογία του Βαγγέλη Λιόλιου, την πόρτα του ανακριτή πέρασε και ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργος Μαυραγάνης στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης του μεγάλου σκανδάλου στημένων αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ.
Εν αντιθέσει με την απολογία Λιόλιου, η οποία κράτησε πάνω από τρεις ώρες, η απολογία Μαυραγάνη διήρκεσε μόλις 40 λεπτά. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Πλέον, αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείρισή του, δηλαδή αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος και υπό ποιους όρους.
Η απολογία Λιόλιου
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος. Ο μέχρι πρότινος διοικητικός ηγέτης της ομοσπονδίας μπάσκετ αρνήθηκε, επίσης, τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι αποτελεί στόχο σκευωρίας από πρόσωπα με τα οποία έχει σοβαρές διαφορές.
Ο Βαγγέλης Λιόλιος απολογήθηκε μέσω υπομνήματος, ενώ στο πλαίσιο της διαδικασίας παρέδωσε και τις φορολογικές δηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας. Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Πλέον, αναμένεται η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση αμφότερων, αν, δηλαδή, θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι και υπό ποιους όρους.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Η θέση της ΕΟΚ για το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ - Τι αναφέρει η ανακοίνωση
- Αλεξανδρής: «Ο Λιόλιος έχει μετατρέψει την ΕΟΚ σε κλειστό κλαμπ»
- Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Στο «μικροσκόπιο» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Λιόλιος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι
- Αλλαγή σκυτάλης στην ΕΟΚ: Ο Άγγελος Παπανικολάου στην προεδρία μετά την παραίτηση Λιόλιου