Σήμερα η αυλαία στο «κεφάλαιο» Σαλπιγγίδης

Σήμερα η αυλαία στο «κεφάλαιο» Σαλπιγγίδης

Τίτλοι τέλους εντός της ημέρας σε ότι αφορά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τον ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, όπως από κοινού αποφάσισε με τον Άρνεσεν από το βράδυ της Κυριακής, θα «αποχαιρετίσει» την ομάδα στην οποία βίωσε μεγάλες χαρές αλλά παράλληλα και προσωπικές πικρίες.

 

Η δεύτερη θητεία του στον ΠΑΟΚ ήταν μια σχέση οργής με τους οργανωμένους οπαδούς και η δημόσια συγνώμη του για τον τρόπο με τον οποίο είχε αποχωρήσει για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό ποτέ δεν έγινε δεκτή. Η ιστορία όμως γράφει ότι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έκανε 358 συμμετοχές και πέτυχε 113 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις παίζοντας σχεδόν μία δεκαετία. Είναι τρίτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στην Α΄ Εθνική με 90 γκολ πίσω από τον Σταύρο Σαράφη (136) και τον Γιώργο Κούδα (134).  Αυτά δεν μπορεί κανείς να τα διαγράψει αλλά και να τα προσπεράσει.

 

Η ουσία όμως είναι ότι ο ποδοσφαιριστής καλείται πλέον να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Αν δηλαδή στα 34 του χρόνια θα αποφασίσει να τερματίσει μια σπουδαία καριέρα ή αν θα επιλέξει να συνεχίσει το ποδόσφαιρο καθώς όπως έλεγε και στο περιβάλλον του πριν από μερικούς μήνες, πιστεύει ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο για άλλα δυο χρόνια. Ο Σαλπιγγίδης δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα πράξει αλλά από τη στιγμή που η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, είναι αναγκασμένος να πάρει την απόφαση.  Η περίπτωση του Ατρομήτου δεν τον απασχολεί ενώ σε ότι αφορά την προοπτική να παίξει στο εξωτερικό, αν υπάρξει μια καλή πρόταση θα τον βάλει σε σκέψεις.

 

Η ουσία είναι ότι χθες, πέρασε από την Νέα Μεσήμβρια, μάζεψε τα προσωπικά του αντικείμενα και αποχαιρέτισε τους πάντες. Η ΠΑΕ επισήμως χθες ανέφερε ότι του έχει δοθεί άδεια, αλλά είναι δεδομένη η συμφωνία του για την λύση του συμβολαίου του ότι δηλαδή θα γίνει σήμερα με την σχετική ανακοίνωση.

 

Συμφωνία και με Μαντούρο

 

Χθες και ο Ολλανδός βρέθηκε στην Νέα Μεσήμβρια για τελευταία φορά και είπε το «αντίο». Ο Μαντούρο που ποτέ δεν έδειξε στον ΠΑΟΚ τα καλά στοιχεία που τον συνόδευαν ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη συμφώνησε και στην αποζημίωση με τον Άρνεσεν χθες σε συνάντηση που είχε μαζί του. Πλέον ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή του στη λύση του συμβολαίου του ενώ όλα δείχνουν ότι θα... επαναπατριστεί αγωνιζόμενος στην Γκρόνιγκεν με την οποία έχει συμφωνήσει σε όλα. 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ