Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να προεξοφλούν επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στις Βρυξέλλες.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έσπασε με ορμή το φράγμα των 800 μονάδων, και καταγράφει κέρδη 8%, ενώ στους προνομιούχους είναι ο τραπεζικός κλάδος, με κέρδη άνω έως και 15%. Στην αγορά ομολόγων ισχνή πτώση σημειώνει η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου που κινείται στο 11,55%.
«Είναι τόσος πολύς ο πόθος των επενδυτών για συμφωνία που μόλις διαφάνηκε πιο έντονα μια τέτοια πιθανότητα τσίμπησε η αγορά», σχολίασε ο Τάκης Ζαμάνης, trader στην Beta Χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει το Reuters.
«Η χθεσινή ειδησεογραφία ότι η Γερμανία ετοιμάζει καλύτερο σχέδιο για την Ελλάδα και η τριμερής συνάντηση 2 ωρών αναζωπύρωσαν τις ελπίδες ότι βαίνουμε προς μια συμφωνία», συμπλήρωσε.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:00 διαμορφώνεται στις 809,61 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,38%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 7%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 5,61%.
Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+13%), των Τηλεπικοινωνιών (+7,42%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+6,35%) και των Πρώτων Υλών (+6,12%)
Ανοδικά κινούνται 82 μετοχές, 5 πτωτικά και 2 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πειραιώς +15,58%, Εθνική +11,88%, Alpha Bank +11,58% και Euobank+11,38%
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Έλαστρον -4,41%, Quest Συμμετοχών -3,39%, Σαράντης -1,84% και Τεχνική Ολυμπιακή -1,12%