Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον ΣΚΑΪ για ντοκιμαντέρ με πορνογραφικό υλικό
"Καυτό" είναι το πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι για την προβολή των επεισοδίων "σεξ με το ίδιο φύλο" και "μερικοί το προτιμούν πιο καυτό", της σειράς των εκπομπών "Pornucopia" και "Sex and Shopping". Συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός σταθμός καλείται να πληρώσει το ποσό των 20.000 ευρώ για τα συγκεκριμένα επεισόδια και μάλιστα άμεσα.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε το επίμαχο πρόστιμο που είχε επιβάλει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κρίνοντας ότι η εκπομπή που προβλήθηκε το 2009 και είχε ως αντικείμενο το γύρισμα ταινιών πορνό «δεν έχει την στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης», αλλά «ούτε ενέχει τον απαιτούμενο σεβασμό στην αξία του ανθρώπου».
Το ΕΣΡ υπογράμμιζε ότι το γεγονός πως τα επίμαχα επεισόδια προβλήθηκαν μετά τα μεσάνυκτα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει «να έχουν την απαιτούμενη από το Σύνταγμα αξιούμενη ποιότητα και τον αξιούμενο σεβασμό της αξίας του ανθρώπου» σημειώνοντας , μάλιστα, πως σε δύο εκπομπές της επίμαχης σειράς, υπήρξε η προτροπή «θα μπορούσε να ήσουν εσύ» και να κάνεις «τα πράγματα που κάνουν κάποιες κοπέλες», εξωθώντας «κατ΄ αυτό τον τρόπο τηλεθεατές όπως συμμετάσχουν στην παραγωγή όμοιων ταινιών».
Από την πλευρά του Σκάι αντέτεινε ότι οι εν λόγω εκπομπές πραγματεύονται κοινωνικά «θέματα-ταμπού» και αποτελούν παραγωγή που έχει προβληθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, του τηλεοπτικού σταθμού ΗΒΟ, ο οποίος παράγει ποιοτικά προγράμματα.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος ζητούσε την ακύρωση ή μείωση του προστίμου κρίνοντας παράλληλα νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη την απόφαση του ΕΣΡ.