Προκαλεί ο Τζέκο τους Έλληνες: «Τους έδειξα την τουρκική σημαία, τον μεγαλύτερο φόβο τους»

Ο Τζέκο προκαλεί και πάλι για το περιστατικό που είχε λάβει χώρα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε
Προκαλεί ο Τζέκο τους Έλληνες: «Τους έδειξα την τουρκική σημαία, τον μεγαλύτερο φόβο τους»

Ο Έντιν Τζέκο επέλεξε να... επαναφέρει στην επιφάνεια ένα περιστατικό που είχε προκαλέσει ένταση στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Βόσνιος επιθετικός μάλιστα, έδωσε μια εκ νέου προκλητική απάντηση. 

Αναλυτικότερα, ο Τζέκο ρωτήθηκε από το Gazzetta dello Sport για την επιλογή του να δείξει στους οπαδούς του Ολυμπιακού τη σημαία της Τουρκίας στο παιχνίδι των Πειραιωτών με τη Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο των προημιτελικών του UEFA Europa Conference League του 2024, στο οποίο οι «Ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-2 και εν συνεχεία πήραν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι στο δεύτερο παιχνίδι.  

Ο Βόσνιος επιθετικός δεν έδωσε όμως μια απάντηση για να χαμηλώσει τους τόνους, αντίθετα προκάλεσε εκ νέου. Αναλυτικότερα, τόνισε ότι υπήρξαν προκλήσεις από την κερκίδα και απάντησε δείχνοντάς τους τον «μεγαλύτερό τους φόβο» αναφερόμενος στην σημαία της Τουρκίας. 

«Μας προκάλεσαν, κι εγώ τους έδειξα τον μεγαλύτερό τους φόβο. Κανείς δεν μου είπε να το κάνω. Ξέρω καλά την τουρκική ιστορία» απάντησε χαρακτηριστικά ο Βόσνιος επιθετικός.   

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 3-2 στο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης» με Φορτούνη, Γιόβετιτς και Τσικίνιο να σκοράρουν για τους γηπεδούχους, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχαν μειώσει οι Τάντιτς και Καχβετσί.

Στην Τουρκία, ο Καχβετσί είχε σκοράρει και πάλι, ανοίγοντας νωρίς το σκορ, ωστόσο οι «Ερυθρόλευκοι» είχαν πανηγυρίσει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ λίγο αργότερα κατέκτησαν και το UEFA Europa Conference League, αποκλείοντας την Άστον Βίλα στα ημιτελικά (6-2 συνολικό σκορ) και επικρατώντας της Φιορεντίνα (1-0) στον τελικό.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Τζέκο είχε «πρωταγωνιστήσει» πάλι σε ένταση που είχε λάβει χώρα σε παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αναλυτικότερα, σε ένα παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με τη Βοσνία στις 13/11/2016 (1-1 τελικό σκορ), είχε προκληθεί ένταση που απέφερε αποβολή τόσο του ίδιου όσο και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 79ο λεπτό του αγώνα και όσο οι Βόσνιοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0.