ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Πρώην μεγαλοστέλεχος της Τσέλσι ο επόμενος CEO της ΠΑΕ Άρης

Σημαντική προσθήκη στο «κιτρινόμαυρο» οργανόγραμμα
Πρώην μεγαλοστέλεχος της Τσέλσι ο επόμενος CEO της ΠΑΕ Άρης

Μπροστά σε σημαντική οργανωτική προσθήκη με πρόσωπο, το οποίο έχει διαγράψει σημαντική καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εντός και εκτός Ευρώπης, βρίσκεται η ΠΑΕ Άρης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr από την Αγγλία, έχει προχωρημένες επαφές με τον Ισραηλινό, Αβράμ Γκραντ.

Η οικογένεια Καρυπίδη και, κυρίως η μεγαλομέτοχος, Ειρήνη, φαίνεται πως καταλήγει στον άνθρωπο, ο οποίος θα έχει ενεργό συμμετοχή σε διοικητικό ρόλο, έχοντας «βαρύ» χαρτοφυλάκιο το οποίο παραπέμπει σε CEO, θέση η οποία είναι κενή, εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ο Αβράμ Γκραντ, 71 ετών, ο οποίος αναμένεται να γίνει -εκτός απροόπτου- κάτοικος Θεσσαλονίκης, έχει βιογραφικό, το οποίο μόνο απαρατήρητο δεν περνά. Ψηλά στο CV του βρίσκεται η θητεία του στην Τσέλσι, ιδιοκτησίας Ρομάν Αμπραμόβιτς. Στα χρόνια της θητείας του εκεί, εργάστηκε και διευθυντής ποδοσφαίρου και στη συνέχεια ως προπονητής.

Συγκεκριμένα, ανέλαβε προπονητής των «Μπλε» του Λονδίνου, τον Σεπτέμβριο του 2007, διαδεχόμενος τον Ζοσέ Μουρίνιο και οδήγησε την ομάδα στον πρώτο της τελικό Champions League το 2008, χάνοντας το τρόπαιο στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποχώρησε στο τέλος της ίδιας σεζόν.

Και τεχνικός διευθυντής και προπονητής

Η θητεία του Γκραντ στους Λονδρέζους χαρακτηρίστηκε από σημαντικά γεγονότα. Ξεκίνησε ως τεχνικός διευθυντής τον Ιούλιο του 2007, πριν μεταπηδήσει στον πάγκο, και, αν και δεν κατάφερε να φέρει κάποιο τρόπαιο, έγραψε το όνομά του στη σύγχρονη ιστορία της Τσέλσι. Ως διευθυντής ποδοσφαίρου, πάλι, έφερε καθαρά αθλητικές ευθύνες και βρισκόμενος σε άμεση επικοινωνία με τον Αμπραμόβιτς, ο οποίος λάμβανε όλες τις αποφάσεις, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του οργανογράμματος, το οποίο είχε συγκεκριμένη δομή και κατανομή ρόλων.

Εκτός της Τσέλσι, στο Νησί έχει εργαστεί και στην Πόρτσμουθ, τη Γουέστ Χαμ και την Παρτίζαν Βελγραδίου, πριν ασχοληθεί με το αφρικανικό ποδόσφαιρο, το οποίο προσπάθησε να αναπτύξει και οι διασυνδέσεις του εκεί μάλλον έχουν ήδη αρχίσει να αξιοποιούνται προς όφελος της ΠΑΕ Άρης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, έως το 2006, όταν και έκανε το ευρωπαϊκό του άνοιγμα, υπογράφοντας συμβόλαιο στην Πόρτσμουθ, ο Άβραμ Γκραντ, εργαζόταν στην πατρίδα του, το Ισραήλ, έχοντας θητεία σε Χάποελ Πετά Τίκβα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Χάποελ Χάιφα. Επίσης,  από το 2002 έως το 2006, εργάστηκε στην εθνική ομάδα του Ισραήλ, όντας ο νεότερος τεχνικός στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Το κεφάλαιο «Αφρική» και το Άμπου Ντάμπι

Από το 2014 και μετά, ο Γκραντ μετακόμισε στην αφρικανική Ήπειρο, όντας προπονητής της Εθνικής Γκάνας, για τρία χρόνια. Ενδιάμεσα (2018) εργάστηκε στη Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ και το 2022 βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής Ζάμπιας, από όπου αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2025, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέχρι σήμερα, ο 71χρονος Ισραηλινός τεχνικός μοίραζε τις δραστηριότητές του ανάμεσα σε συμβουλευτικούς ρόλους ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων και στην αναζήτηση της επόμενης προπονητικής του πρόκλησης. Εκτός των άλλων, ο Ισραηλινός προπονητής έχει διασυνδέσεις και τεχνογνωσία ευρείας κλίμακας σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων, αλλά και ακαδημιών με την αξιολόγηση και ανάπτυξη ταλέντων, ρόλο τον οποίο κατείχε μέχρι από τις αρχές του χρόνου στην επενδυτική εταιρεία, Solmate Brera Holdings, με έδρα το Άμπου Ντάμπι, όπου εντάχθηκε έχοντας τον ρόλο του Head of Football Operations.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ