«Ποδοσφαιρικός νάνος» η Ελλάδα για την προκλητική BILD!

Η ιστορική επιτυχία της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία στο Άουγκσμπουργκ προκάλεσε αναβρασμό στα γερμανικά ΜΜΕ
«Ποδοσφαιρικός νάνος» η Ελλάδα για την προκλητική BILD!

Η ιστορική επιτυχία της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία στο Άουγκσμπουργκ προκάλεσε αναβρασμό στα γερμανικά ΜΜΕ, με την απρόσμενη ήττα της γερμανικής ομάδας να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής.

Η Εθνική Ελλάδας πανηγύρισε ένα σπουδαίο 1-0, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Κουρμπέλη, και πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της νίκη απέναντι στη Γερμανία. Το αποτέλεσμα έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αξία στο ξεκίνημα της «γαλανόλευκης» στο Nations League, καθώς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεχίζει με το απόλυτο των νικών.

Στη Γερμανία, η ήττα προκάλεσε προβληματισμό και ορισμένα μέσα επέλεξαν ιδιαίτερα αιχμηρούς τίτλους για να σχολιάσουν το αποτέλεσμα.

Η προκλητική BILD

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της προκλητικής BILD, η οποία χρησιμοποίησε μια ιδιαίτερα επιθετική διατύπωση για την ελληνική ομάδα.

«Ένας ποδοσφαιρικός νάνος έβαλε φρένο στον Κλοπ», ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, σε μια αναφορά που προκαλεί αντιδράσεις.

Η BILD στάθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο στοιχείο ως μέρος της κριτικής της μετά την ήττα της Γερμανίας.

bild.jfif

Την ίδια στιγμή, το Sky Sport κινήθηκε σε διαφορετικό ύφος, δίνοντας έμφαση κυρίως στην ιστορική διάσταση του αποτελέσματος.

«Η Ελλάδα νικά για πρώτη φορά»

«Η Ελλάδα νικάει για πρώτη φορά τη γερμανική ομάδα!», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το εντός έδρας ντεμπούτο του Γιούργκεν Κλοπ δεν συνοδεύτηκε από νίκη.

Το αποτέλεσμα, πάντως, δεν αλλάζει. Η Ελλάδα έφυγε από το Άουγκσμπουργκ με ένα ιστορικό «διπλό», κράτησε ανέπαφη την εστία της και συνεχίζει την πορεία της στο Nations League με σημαντική βαθμολογική συγκομιδή.

Για τη «γαλανόλευκη», η βραδιά στη Γερμανία αποτελεί πλέον ένα αποτέλεσμα που περνά στην ιστορία, ενώ για τους Γερμανούς η συνέχεια αναμένεται με αυξημένη πίεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ