«Πιστοί στην φιλοσοφία, σεβασμό στον αντίπαλο»

«Πιστοί στην φιλοσοφία, σεβασμό στον        αντίπαλο»

Ο Πάουλο Μπέντο μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό τόνισε ότι οι παίκτες του να μείνουν πιστοί στη φιλοσοφία τους και να δείξουν χαρακτήρα και τον απαραίτητο σεβασμό στον αντίπαλο.

 

 Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για την κούραση που υπάρχει μετά το ταξίδι στο Καζακστάν: "Το πιο σημαντικό είναι να έχουν ξεκουραστεί οι παίκτες, το ταξίδι ήταν πολύ μακρινό και η κούραση είναι μεγάλη, πριν από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους οι ποδοσφαιριστές και τη διάθεσή τους για να ανταποκριθούν".

 

Για την εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Αστάνα και τα νέα πρόσωπα: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί όλοι οι παίκτες έδειξαν πως είναι έτοιμοι για να βοηθήσουν. Έδειξαν πως έχουν καταλάβει τι ζητάμε, τη στρατηγική που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Είμαστε εδώ όλοι μαζί, αποδείχτηκε για δεύτερη φορά αυτό μετά το παιχνίδι του Κυπέλλου. Το γκρουπ των ποδοσφαιριστών αυτό θα γίνεται όλο και πιο δυνατό".

 

Για τα πλάνα του σχετικά με την 11άδα: "Κάποια από τα παιδιά που αγωνίστηκαν στο Καζακστάν θα παίξουν, δεν μπορούμε να «κρύψουμε» πολλά πρόσωπα. Την 11άδα θα συμπληρώσουν εκείνοι που έχουν αποδείξει πως είναι σε καλή κατάσταση και πως έχουν καταλάβει τι θέλουμε από αυτούς στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να εμπιστευτούμε πολλά παιδιά, όλοι όσοι θα αγωνιστούν, θα επιλεγούν με βάση την καλύτερη φυσική κατάσταση".

 

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί επηρεασμένος από το ματς κόντρα στη Σταντάρ: "Δεν πιστεύω πως θα επηρεαστεί το ντέρμπι από την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Σταντάρ. Αν σκεφτόμαστε πως ο Παναθηναϊκός θα έρθει επηρεασμένος από το ματς του Europa, θα είναι λάθος. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, δεν θα σταθεί στο χθεσινό ματς, αλλά θα έρθει με τελείως διαφορετική διάθεση. Εμείς δεν θα μείνουμε στο χθεσινό παιχνίδι, είναι ένα ντέρμπι, το τελευταίο για τον πρώτο γύρο στο γήπεδο μας και θέλω να το κερδίσουμε. Το μεγαλύτερο κίνητρο που έχουμε είναι να πάμε στη διακοπή και να έχουμε αυξήσει τη διαφορά μας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα".

 

Για τα στοιχεία που αναμένεται να κρίνουν το ματς: "Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας, να έχουμε χαρακτήρα και να μην παρεκκλίνουμε από αυτό. Να έχουμε μέγιστο σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία. Το ίδιο ακριβώς πιστεύω πως θα κάνει και ο αντίπαλος, τα δύο στοιχεία αυτά είναι κλειδιά. Ήρθαμε στον Ολυμπιακό μετά την προετοιμασία και με λίγο χρόνο έχοντας μπροστά μας τα ευρωπαϊκά πλέι οφ. Το να δοκιμάσουμε συστήματα είναι μέρος της δουλειάς και έπρεπε να το δοκιμάσουμε για να δούμε τη φιλοσοφία που μας ταιριάζει. Έχουμε δει τι μπορεί να κάνει η ομάδα και αυτό που θέλουμε είναι να καταλάβουν οι παίκτες το στυλ που θέλουμε να έχουμε και από εκεί πέρα να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες μας. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και αυτό γίνεται μόνο μέσα από τη δουλειά".

 

Από την πλευρά του ο Κώστας Φορτούνης τόνισε:

 

Για τα νέα πρόσωπα που έπαιξαν κόντρα στην Αστάνα και τα παιδιά από τις ακαδημίες: "Για αυτό είμαστε μεγάλη ομάδα έχουμε πολύ καλό ρόστερ με παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Πολλά παιδιά που έπαιξαν για πρώτη φορά χθες ανταπεξήλθαν πολύ καλά. Εχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας και θέλουμε τη νίκη για πολλούς λόγους. Είναι πολύ σημαντικό να βγάζει μια ομάδα παίκτες από την ακαδημία. Μακάρι να γίνεται αυτό σε όλες τις ελληνικές ομάδες και να προωθούνται τα παιδιά στην πρώτη ομάδα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο".

 

Για το αν θα τους επηρεάσει τους "ερυθρόλευκους" η αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού και η διαφορά στη βαθμολογία: "Όλοι μπαίνουν από την αρχή σε ένα ντέρμπι χωρίς να έχουν στο μυαλό τους διαφορά κτλ. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ο καλύτερος θα κερδίσει. Θα πρέπει να το θέλουμε πάρα πολύ, να μπούμε από την αρχή ως το τέλος αποφασισμένοι, να βοηθήσει πολύ ο κόσμος. Αν γίνουν τα παραπάνω θα κερδίσουμε".

 

Για την ενδεχόμενη απουσία του Μπεργκ: "Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, σκοράρει τα περισσότερα γκολ, αλλά νομίζω πως έχουν τους παίκτες για να τον αντικαταστήσουν".

 

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: "Νιώθω πολύ καλά, αυτό φαίνεται και στο γήπεδο, έχω απόλυτη ελευθερία από τον προπονητή μου και μακάρι να συνεχίσω έτσι".

 

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: "Να μας στηρίξουν από το πρώτο λεπτό και να μας βοηθήσουν ακόμα και αν έχουμε κάποια άτυχη στιγμή".

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ