Πήρε το ντέρμπι με «σφραγίδα» Παντέλη
Ούτε τώρα μπόρεσε να πάρει τη νίκη στη ΕΑΚ η ΑΕΛ. Η αρνητική παράδοση συνεχίστηκε για τους «βυσσινί» στο γήπεδο της Μαγνησίας. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πιο αποτελεσματικός στο χθεσινό ντέρμπι και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών βαθμών, επικρατώντας με 2-0.
Όλα έγιναν βεβαίως στο τελευταίο 20λεπτο. Ο Θέος έκανε αρχικά το 1-0 στο 77’, με τον Αποστολίδη να μην μπορεί να αντιδράσει, ενώ στο 90’ ο Μέζα έκανε περίπατο από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Νικολιάς με κεφαλιά σημείωσε το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Όσον αφορά την εικόνα του ματς, στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Η ΑΕΛ έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό Βόλου, με σκοπό να γίνει επικίνδυνος στον ανοικτό χώρο. Μάλιστα, οι παίκτες του Παντέλη ήταν αυτοί που έχασαν την μεγάλη ευκαιρία στο 27’, όταν από σέντρα ο Κούτσι έκανε κάτι σαν ψαλιδάκι, που κόντραρε πάνω στον Μουλόπουλο και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Κατά τα άλλα, στο δεύτερο ημίχρονο και δη στο 51’ η Λάρισα έχασε σημαντική ευκαιρία, αφού μετά από συνδυασμό των Περίκο και Στεφανίδη. Ο πρώτος βγήκε σχεδόν τετ-α-τετ, όμως καθυστέρησε και πρόλαβε ο Ζέρης και έτσι με προβολή κόντραρε την μπάλα διώχνοντας τον κίνδυνο.
Άξιο αναφοράς στο χθεσινό ματς, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τα γκολ από τις αλλαγές του Νίκου Παντέλη και αποκόμισε «ντόπα» ψυχολογίας για τη συνέχεια. Θα πρέπει επίσης να καταγραφεί, ότι το παιχνίδι διεκόπη δυο φορές στην αρχή, ελέω καπνογόνων και επειδή η ορατότητα ήταν απαγορευτική. Παράλληλα, πριν από το παιχνίδι, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Τόρης, τίμησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Αντώνη Παππά.
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντέλης): Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μαρκυδημήτρης, Γιαλούσης, Ρόκας (75' Θέος), Κορνελάτος, Πινάρες, Μπιτάνγκ (54' Νικολιάς), Μέζα (91’ Μπάρμπας), Κούτσι.
ΑΕΛ (Θωμάς Γράφας): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος (46' Μελισσάς), Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας, Πινδώνης, Μπιλά (59' Μούτσα Μπλέντι), Στεφανίδης, Περίκο, Τσιλιγκίρης (71' Βερντού).