Πέθανε σε ηλικία 38 ετών ο διαιτητής Ρομπ Ντίπερινκ-Ποιο ελληνικό ντέρμπι είχε σφυρίξει
Βαρύ πένθος έχει προκαλέσει στο ολλανδικό ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του Ρομπ Ντίπερινκ. Ο Ολλανδός διαιτητής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 38 ετών, με τις συνθήκες του θανάτου του να παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι αρχές διερευνούν την υπόθεση, χωρίς να έχουν δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου.
Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην Ολλανδία, με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας (KNVB) να εκφράζει τη βαθιά της θλίψη.
«Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά λυπημένοι από τον θάνατο του διαιτητή Ρομπ Ντίπερινκ», ανέφερε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα ρέφερι.
Ο Ντίπερινκ είχε απασχολήσει την επικαιρότητα τον περασμένο Απρίλιο, όταν κατηγορήθηκε για φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο στο Λονδίνο.
Ωστόσο, στη συνέχεια αθωώθηκε από το δικαστήριο. Παρά την εξέλιξη αυτή, η FIFA επέλεξε να μην τον συμπεριλάβει στους ορισμούς των διαιτητών VAR για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο 38χρονος είχε βρεθεί και στην Ελλάδα, συμμετέχοντας ως VAR σε σημαντικές αναμετρήσεις της Super League. Η τελευταία του παρουσία καταγράφηκε στο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στην OPAP Arena, όπου ήταν μαζί με τον Ντάνι Μάκελι.
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κάλεσε τον συμπατριώτη του να επανεξετάσει τη φάση της πιθανής παράβασης πέναλτι του Μουκουντί στον Αντρέ Λουίς, σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές του αγώνα.
Οι ολλανδικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του, ενώ αναμένονται περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ώρες.