Έχει ενδιαφέρον η αγωνιστική τόσο στη Serie A όσο και στη Serie B, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα πονταρίσματά μας καθώς ακολουθεί μεσοβδόμαδο πρόγραμμα και στις δυο κατηγορίες.
Στους «μεγάλους» εάν ήταν να κρατήσω ένα σημείο θα ήταν το over 3,5 στο Λάτσιο – Πεσκάρα. Οι «λατσιάλι» στην πρεμιέρα κέρδισαν με περιπετειώδη τρόπο την Αταλάντα (4-3) στο Μπέργκαμο, στη συνέχεια ηττήθηκαν –όπως ήταν αναμενόμενο- από τη Γιουβέντους (0-1) και την περασμένη αγωνιστική έμειναν ικανοποιημένοι με την ισοπαλία που απέσπασαν από την Κιέβο (1-1) στο «Μπεντεγκόντι».
Το θετικό για τον Σιμόνε Ιντζάγκι είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Ο Φελίπε Αντερσον και ο Κεϊτά, δυο πολύ σημαντικοί παίκτες όσο αφορά το μεσοεπιθετικό παιχνίδι της Λάτσιο, μπολιάζονται σιγά-σιγά στην ενδεκάδα. Ο Βραζιλιάνος έλειπε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Σενεγαλέζος απείχε επειδή ήθελε να φύγει με μεταγραφή αλλά, πλέον, και οι δυο είναι διαθέσιμοι.
Η Πεσκάρα είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Παίζει ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο και δεν κομπλάρει όταν αντιμετωπίζει τους λεγόμενους «μεγάλους». Άλλωστε ο τεχνικός της, ο Μάσιμο Όντο, είναι γνήσιο τέκνο του αγλαού, Ζντένεκ Ζέμαν, ενός προπονητή που η επιθετική φιλοσοφία είναι παροιμιώδης στην Ιταλία.
Στην πρεμιέρα, η Πεσκάρα, αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Νάπολι (2-2), στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Σασουόλο (1-2) αλλά πήρε τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Ραγκούτζα στον αγώνα και την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε με ανατροπή, στα τελευταία λεπτά, από την Ιντερ (1-2), σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε από την κλάση του Ικάρντι.
Το παιχνίδι του «Ολίμπικο» θα έχει το χαρακτήρα ντέρμπι καθώς οι οπαδοί των δυο ομάδων έχουν μεγάλη αντιπαλότητα, αλλά θα είναι ιδιαίτερο για τον Οντο, που αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στη Λάτσιο κατακτώντας μια φορά το Κόπα Ιτάλια. Όπως προείπα θα κρατήσω το over 3,5.
Το «καλύτερο» σημείο από τη Serie B είναι το over στο Τσιταντέλα – Νοβάρα. Η «Τσιτά», όπως έγραψε την περασμένη Δευτέρα η «Gazzetta dello Sport», μαζί με τη Γιουβέντους και τη Σασουόλο, αποτελούν τα κορυφαία ποδοσφαιρικά πρότζεκτ στην Ιταλία και είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που έχει κάνει το 3/3. Η Νοβάρα παίζει επιθετικά και το over 3,5 δείχνει ελκυστικό.
ΔΥΑΔΑ OVER 3,5
ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ – ΝΟΒΑΡΑ OVER 3,5
ΛΑΤΣΙΟ – ΠΕΣΚΑΡΑ OVER 3,5
ΔΥΑΔΑ SERIE B
ΠΙΖΑ – ΜΠΡΕΣΙΑ Χ
ΤΡΑΠΑΝΙ – ΑΣΚΟΛΙ G/G
ΔΥΑΔΑ SERIE A
ΚΑΛΙΑΡΙ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ OVER 3,5
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ – ΚΙΕΒΟ Χ
ΔΥΑΔΑ ΝΤΕΡΜΠΙ
ΙΝΤΕΡ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ – ΡΟΜΑ 2