Στα δικαστήρια Αμαλιάδας ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ηλιοπούλου, με βασικό κατηγορούμενο τον 50χρονο σήμερα πρώην σύντροφό της.
Η Γαρυφαλλιά είχε δολοφονηθεί τον Νοέμβριο του 2024 στην Πάτρα σε προαύλιο χώρο ξενοδοχείου. Η ΕΡΤ παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ. Υλικό από κάμερα ασφαλείας δείχνει τη γυναίκα να βγαίνει από το ξενοδοχείο, να κοντοστέκεται και εν συνεχεία να της επιτίθεται ο τότε σύντροφός της. Η άτυχη γυναίκα είχε τραυματιστεί σοβαρά, εισήχθη στην εντατική, όμως λίγες ημέρες αργότερα έφυγε από τη ζωή.
Στο βίντεο καταγράφονται τα όσα έγιναν στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου εκείνο το μοιραίο βράδυ. Στις 00:07 καταφθάνει η Γαρυφαλλιά και λίγη ώρα αργότερα καταφθάνει ο σύντροφός της. Καπνίζει ένα τσιγάρο, το οποίο πετά με δύναμη στο πάτωμα πριν την είσοδο. Στις 12:35 αποχωρεί από το ξενοδοχείο με γρήγορο βήμα. Δύο λεπτά αργότερα, στις 12:37, η Γαρυφαλλιά βγαίνει από το ξενοδοχείο, κοντοστέκεται λίγα μέτρα από την είσοδο και κοιτάζει γύρω της, προσπαθώντας να βεβαιωθεί πως δεν την παρακολουθεί κανείς. Προχωρά προσεκτικά προς την έξοδο του πάρκινγκ. Εκεί εμφανίζεται ο σύντροφός της με τον οποίο μιλούν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια χάνονται πίσω από ένα λεωφορείο, χωρίς να υπάρχει οπτική επαφή με την κάμερα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Λίγο μετά η Γαρυφαλλιά, εμφανίζεται πάλι στο πλάνο, έχοντας δεχτεί ένα ισχυρό χτύπημα. Όπως φαίνεται το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας πέφτει αναίσθητο στο έδαφος.