Παπαθανάσης: «Την άλλη εβδομάδα τα νέα για το άνοιγμα της αγοράς»
Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει η εικόνα για τον χρόνο άρσης της καραντίνας στην αγορά η οποία θα προχωρήσει ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών, ενώ οι ανακοινώσεις από το υπουργείο θα γίνουν 4 μέρες πριν την επανεκκίνηση της λειτουργίας των καταστημάτων, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι το υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο, πολυπαραμετρικό, για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ η πυκνότητα και ο χρόνος που θα ανοίγουν θα εξαρτηθεί από το επιδημικό φορτίο και τις εισηγήσεις των ειδικών.
"Η επανεκκίνηση θα είναι σταδιακή, θα γίνεται ανά εβδομάδα όπως είχε γίνει και τον Μάϊο", δήλωσε.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης για θερμάστρες ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι αναμένεται η έγκριση από την ΕΕ ενώ σε αυτό θα ενταχθούν και όσοι έχουν ήδη αγοράσει τις θερμάστρες. Πρόκειται για επιδότηση ύψους 100 ευρώ ανά 15 τμ.
Επισήμανε, επίσης, πως με το σχέδιο νόμου το οποίο ψηφίστηκε την Τρίτη θα υπάρχει έλεγχος από το υπουργείο στις on line πλατφόρμες, ώστε να μην μπορούν να αλλάζουν τους κανονισμούς, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν καταγγελίες στο 1520, οι οποίες θα ελέγχονται από αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.
Κατέληξε λέγοντας ότι με την πρόσφατη τροπολογία που πέρασε περιορίζονται τα κρούσματα αισχροκέρδειας, με έλεγχο των τιμολογίων των σούπερ μάρκετ.